CHP'li Gürer, esnafı ziyaret etti!

CHP'li Gürer, esnafı ziyaret etti!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, esnaf ve kahvehaneleri gezdi, sorunları dinledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ili Çamardı ilçe merkezinde CHP örgütünü ziyaret etti. Esnaf ve kahvehaneleri gezdi, sorunları dinledi. Gürer, “İşsizlik ile göç devam ediyor. Üretilen ürün değer bulmuyor. Çamardı İlçemizde bu yıl ürün verdikleri tüccarın dolandırıp kaçtığı üreticiler var. Tarım ve Orman Bakanlığına sesleniyorum: Çiftçiyi, üreticiyi, emekçiyi tüccara mahkûm etmeyin” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e kiraz hasadından sonra ürünlerini alıp ortadan kaybolan tüccarlardan da dert yanan kiraz çiftçisi, “Bu yıl Akdeniz sineği değil dolandırıcılara çarpıldık” dediler. Beyaz kirazı tüccarın 1,5 liradan aldığını ifade eden üreticiler, “Maliyeti değil, masrafı karşılamıyor. Napolyon kirazı 5-6 liradan alıcı buldu ama beyaz kiraz dalda kaldı. Topladığımıza fiyat 1,5 lira” dediler.

Lisanslı depoculuk kapsamına alınmayan Niğde ilinde yeterli depolama olanağı, paketleme tesisi bulunmadığına tepki gösteren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde’de ürünü pazarlayacak, ürünü koruyacak kooperatif, birlik gibi güçlü yapılar yok. Kiraz Niğde’de Torosların uzantısı Bolkar eteklerinin yanı sıra ünlü Demirkazık zirvesinin yer aldığı Aladağ eteklerinde yetişir ve diğer bölgelere göre son kiraz ürünü bu bölgelerden alınır. Bu nedenle kiraz pazarlanırken son hasat bölgeleri tüccara kalır. Tarım ve Orman Bakanlığının bir desteği de yok. Ürün dalda olunca üretici, tüccarın eline mahkûm. Ulukışla Darboğaz’da bulunan alım noktası ve Çamardı Merkez ve Bademdere’de bulunan alım noktalarındaki üreticiler ile konuştum. Çamardı’nda bu yıl ürün verdikleri tüccarın dolandırıp kaçtığı üreticiler var” dedi.

“BADEMDERE KASABASI BELEDİYE OLMALI”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bademdere köyünde de vatandaşlarla buluştu. AK parti iktidarları döneminde nüfus gerekçesi ile kapanan belediyelerden olan Bademdere’nin yaz ve kış mevsimindeki nüfus farklılığına dikkat çeken Gürer, “Bademdere, Kitreli, Darboğaz, Kılan, Yeniyıldız, Çavdarlı, Kızılca, Yeşilyurt gibi belediye iken köye dönen yerlerde sorunlar arttı. Yeniden belediye olarak bu yerlerde yönetimin düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

Yaz döneminde yayla için bölgeye gelen vatandaşlar ile nüfusun üç-dört kat arttığını ve hizmette sorunlar yaşandığına dikkat çeken CHP’li Gürer, “Bademdere köyü tarım ile geçinmekte ve burada farklı ürünler yetişmektedir. Üretici ürünü için bir yıl emek veriyor. İlaç, gübre, elektrik, mazot, tohum fiyatı sürekli zamlanıyor. Üretici kendi emeğinin karşılığını alamıyor. Tüccara mahkûm kalıyor. AK parti iktidarı, kırsalda çiftçiye gereken desteği ulaştırmıyor. Girdi fiyatlarındaki artış her alanda üretici için daralmaya neden oluyor. Üretici mağduriyetine iktidar seyirci kaldıkça tarım arazileri de daralıyor” dedi.

Ayrıca emeklilerin yetersiz maaşlardan da dert yandığını söyleyen Gürer” Vatandaş gidişten mutlu değil, umutluda değil” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.