CHP'li Gürer: Kadına şiddet hız kesmiyor

CHP'li Gürer: Kadına şiddet hız kesmiyor

CHP'li Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Soylu, şiddete maruz kalan kadınların, tek tuşla acil çağrı merkezlerine ulaşabilmesine olanak sağlayan KADES uygulamasını indiren kadın sayısının 2 milyon 334 bin 738 olduğunu açıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kadın Acil Destek Uygulamasını (KADES) kullanarak yardım isteyen kadınlarla ilgili istatistiki verilenin açıklanmasını talep ederek İçişleri Bakanlığına yazılı soru önergesinde bulundu.

CHP'li Gürer’in önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların konum bilgisini açarak 112/ 155/ 156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyelerin sevk edildiği bir uygulamadır” açıklamasını yaptı.

117825.jpg

Uygulama 24 Saat Aktif

Kolluk kuvvetlerince, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Kanuna İlişkin Uygulama Yönetmeliği kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını belirten Bakan Soylu, bahse konu kanun kapsamındaki koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasını sağlamak için, 81 İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği koordinesinde Polis Merkezi Amirliklerinde, 24 saat esasına göre görevlendirilen personel tarafından hizmetlerin yürütüldüğünü belirtti.

Tek Tuşla Acil Çağrı Merkezlerine Ulaşılabiliyor

Bakan Soylu, Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, Google Play ve Apple Store mağazalarından indirebileceği (KADES) “Kadın Acil Destek Uygulaması” ile aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru oldukları acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi, 156 Jandarma İmdat Hattı veya 112 Acil Çağrı Merkezine ulaşmasını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı.

kades-9479.jpg

148 bin kadın ihbarda bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirilen (KADES) “Kadın Acil Destek Uygulaması”nı14.06.2021 tarihi itibari ile indiren kişi sayısı 2 milyon 334 bin 738 olarak açıkladı.

Soylu, 148 bin 636 kadın da KADES aracılığıyla ihbarda bulunduğunu belirterek, “Ayrıca; kasten öldürme ve taksirle öldürme suçu kapsamında uygulanacak olan yaptırımlar, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerinde düzenlenmiş olup meydana gelen olaylara ilişkin soruşturmalar, adli süreç içerisinde yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, alınan önleyici tüm tedbirlere rağmen kadına yönelik şiddet olaylarının hız kesmediğini ve şiddeti yenmenin yolunun eğitim olduğunu vurguladı.

fotograf.jpeg

Gürer, resmi verilere göre her ay yüzlerce kadının şiddet gördüğünü belirterek, “Ülkemizin kanayan yarası haline gelen kadına yönelik şiddet olaylarının en aza indirilmesi için caydırıcı önlemler alınması gerekmektedir. İlkokuldan başlayıp okul kitaplarına kadar yansıması gereken, her alanda ve anlamda şiddetin ne kadar yanlış bir yol olduğu, insan olan bireyin şiddetten uzak durmasının onu değerli kılacağının öğretilmesi ve anlatılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.