CHP'li Gürer, Öğrenci affını sordu!

CHP'li Gürer, Öğrenci affını sordu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soruları arasında yer alan öğrenci affına yönelik soruya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt vermeyerek, yazılı yanıt vereceğini belirtti. 

Gürer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Bütçe konuşması boyunca, AKP’li Milletvekilleri tarafından bir kez bile alkışlanmamasın da dikkat çekti. Tutanaklara geçen ifadesinde Gürer, “AKP grubu, konuşmanız boyunca bütçenizi alkışlamadı Sayın Bakan, İçişleri Bakanını 20 kere alkışladılar, sizi 1 kere alkışlamadılar, 1 kere alkışlamadılar konuşmanız boyunca” ifadelerini kullandı.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, MEB Bakanına şu soruları yöneltti, “Öğrenci affı için kanun teklifi verdim; Bakanlık olarak görüşünüz nedir? Kredi ve Yurtlar Kurumu kredisini kullanıp ödeme tarihini geçirenler ve faize düşenler için kanun teklifi verdim; Bakanlık olarak görüşünüz nedir?  Engelli öğretmen ataması hangi tarihte, kaç kişi için yapılacaktır? Mülakatı geçen sözleşmeli öğretmenlerden kadro verilmeyen öğretmenlere kadro verecek misiniz? Ek 3600 göstergeyi hangi 24 Kasımda vermeyi düşünüyorsunuz? Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'nde görev alanlara öğretmen kadrosu verilecek midir? 100 bin öğretmen açığı varken, neden boş kadrolara öğretmen ataması yapılmamaktadır? Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır? Kantinlerin denetlendiğini söylüyorsunuz, son bir ayda iki çocuk kantin ürünleriyle öldü. Hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz?”

BAKAN: “KANTİNLER DAHA SIK ARALIKLARLA DENETLENECEK!”

Bakan Ziya Selçuk, okul kantinlerinde yaşanan olumsuz durumlarla ilgili de şu açıklamaları yaptı, “Kantinlerle ilgili yüreğimizi yakan elbette bir problem yaşadık. Bunun merkezinde yatan evladımız, bizim açımızdan çok çok değerli. Şunu ifade etmek isterim: Şuandaki mevzuat kantinde cips, kola vb. ne varsa bunların hepsinin satışının yasaklandığını zaten ortaya koyan bir mevzuat. Yani mevzuata göre aykırı, diyelim ki trafikte çok yüksek hız yapmak nasıl yasaksa ve buna benzer durumlar oluşuyorsa, kantinde istenmeyen bazı ürünlerin satışıyla ilgili elbette bazı durumlar var. Ve bu söz konusu spesifik durumda olduğu gibi 29 Kasım tarihinde Tarım Bakanlığının bir teftişinin olması ve hemen aynı hafta okulun yönetiminin bir teftişinin olmasıyla ilgili bütün belgeler ortada ama bu bizim daha fazla denetim yapmamız gerektiğini de söylüyor, daha fazla ilgilenmemiz gerektiğini de söylüyor. Yani biz "Gereken denetimi yaptık ve bizim problemimiz bitti." diye bunu söyleyemeyiz. Demek ki mevzuat tam olmasına rağmen, yani yasak olmasına rağmen bu yapılıyorsa eksik yaptığımız bazı işler var demektir ve biz bunu yapmakla yükümlüyüz, bununla ilgili çalışıyoruz” dedi.

GÜRER: “ENGELLİ ATAMALARI YETERSİZ!”

Bakan Ziya Selçuk Engelli atamaları içinde de şu şekilde açıklama yaptı, “Engelli öğretmenlerle ilgili sorular var; elbette çok özel bir durum ve bizim açımızdan da çok önemli bir durum. 2003'ten beri 23.590 engelli çalışanımız var ve bunların 7.728'i öğretmen kadrosunda ve şubat ayında 750 engelli öğretmenimizi kadromuza katacağız bunu öncelikle söylemek isterim” dedi.

Engelli ataması konusunda Bakan Selçuk ve Gürer arasında geçen konuşma şu şekilde:

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Bunu 2 bin yap Sayın Bakan; ihtiyaç var.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK - Bunun dışında engelli personelle ilgili ayrıca başka bir çalışmamız daha var; onun rakamını da ilave edeceğim daha sonra ama şunu da belirtmek isterim, atama takvimini de takvimi ve sayısıyla beraber önümüzdeki hafta içerisinde ilan etmiş olacağız.

Bakan Gürer’in yöneltmiş olduğu diğer soruları yanıtsız bıraktı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.