CHP'li Gürer, 'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı' sordu!

CHP'li Gürer, 'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı' sordu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun merkezde ve taşrada bulunan hizmet binalarına ilişkin’ yazılı soru önergesi verdi.

Gürer’in ‘Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun merkezde ve taşrada bulunan hizmet binalarına ilişkin’ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Merkezde ve 42 ilde bulunan hizmet binaları kiralık mıdır? Yıllık ödenen kira tutarları nedir? Kamuda farklı illerde özelleştirme kapsamında yıllardır boş tutulan binalardan bu bağlamda neden yararlanma yoluna gidilmemektedir?” şeklindeki sorularını yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TKDK tarafından Avrupa Birliği IPARD programı kapsamında yer alan 42 ilde kırsal kalkınma desteklerinin verildiğini açıkladı. Pakdemirli, “TKDK'ya ait hizmet binalarının kiralanması veya değiştirilmesi AB Komisyonun akreditasyonu çerçevesinde Avrupa Birliği güvenlik ve diğer standartları dikkate alınarak yapılmaktadır” dedi.

TKDK'nın hizmet gereklerini sağlayabilecek ve AB tarafından yapılan akreditasyona uygun olan boş kamu binalardan yararlanmak için çalışmalar yapıldığının bilgisini veren Pakdemirli, “Hizmet binalarının kiralanması ve kapsamdaki kira tutarları "Kamu Taşınmazlarına İlişkin Genelge" kapsamında yürütülmektedir” şeklinde kaçamak cevapla Gürer’in önergesini geçiştirdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  kırsal kalkınma desteği kapsamında yürütülen proje çalışmalarına 2007 yılında başlandığına dikkat çekti.  Gürer, “Bu tarih dikkate alındığında kiralanan binalarda hizmet sağlanmaktadır. Bakan kira tutarını açıklamaktan kaçınmaktadır. Boş kamu binalarından yararlanmak yönünde çalışma yapılacağını yanıtında ifade etmektedir. 12 yıla yakın bir sürede bu neden sağlanmamıştır? 42 ilde kiralanan binalar kimlere ait ve ne kadar kira ödenmektedir? Bu ortaya çıktığında, proje kaynaklarının bir bölümünün bu yolla doğru ve yararlı kullanılmadığı görülecektir. Bakan mevzuatı adres göstermek yerine, 42 ilde kırsal kalkınma için tutulan binaların kiralama bedelini kamuoyuna açıklamalıdır” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.