CHP'li Gürer, 'Teklif neden bekletiliyor?'

CHP'li Gürer, 'Teklif neden bekletiliyor?'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada çırak ve stajyerlerin işe başladığı günün emeklilikte esas alınarak yaşlılık sigortasına dahil edilmesini istedi. 

Gürer bu konuda verdiği kanun teklifinin bir an önce mecliste görüşülerek yasalaşmasını talep etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dünyada gelişmiş ülkelerin çocuk işçilik konusunu önemsediğine ve çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda hassas davrandığına dikkat çekerek, “Ülkemizde AKP iktidarları döneminde sanki çocuk işçilik bilerek farklı düzenlemelerle yaygınlaştırılmaktadır. Çıraklığın ve stajyer öğrenciliğin sistemde ucuz işçi olarak değerlendirilmesinin önlenmesi beklenirken bu kanun teklifi önünü açmaktadır” dedi.

“TEKLİF NEDEN BEKLETİLİYOR?”

Bazı Kanunlarda ve 652 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin içeriğinde çırak  ve stajyerler için bir düzenlemenin yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Çırak ve stajyerlerin işe başladığı gün yaşlılık sigortası kapsamına alınması sağlanarak en azından mağduriyetleri önlenmelidir. Kanun teklifinde çırak ve stajyerler için bu düzenlemenin yer almaması büyük eksikliktir. Konuyla ilgili kanun teklifimiz vardır. Neden bu tekliflerimiz Genel Kurula getirilmemektedir? Asıl düzenleme bu alanda sağlanmalıdır. Çırak ve stajyerlerin geriye dönük olarak yaşlılık sigortası kapsamında ilk işe başladığı günden itibaren sigortalı olmaları sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.