CHP'li Gürer yaşamını yitiren sporcuların sağlık kontrollerini sordu!

CHP'li Gürer yaşamını yitiren sporcuların sağlık kontrollerini sordu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşamını yitiren lisanslı sporcuları ve lisanslı sporcuların sağlık kontrollerini TBMM gündemine taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, 2013-2018 yılları arasında yaşamını yitiren lisanslı sporculara ve lisanslı sporcuların sağlık kontrollerine ilişkin Gençlik ve spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Bakan Kasapoğlu’ndan yanıt geldi.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2013-2018 döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü kayıtlarına intikal eden 1 (bir) milli takım sporcusunun vefatının bulunduğunu söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yanıtlanması istemiyle Gençlik ve Spor Bakanlığına, “2013-2018 yılları arasında lisanslı sporcuların müsabakalar sırasında-dışında ölüm sayıları kaçtır? Yaşamını yitiren sporcuların cinsiyeti, spor branşları, kulüpleri nelerdir? Lisanslı sporcuların sağlık kontrolleri hangi aralıklarla denetlenmektedir?” şeklindeki sorularını yöneltti.
 
2013-2018 döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü kayıtlarına intikal eden 1 (bir) milli takım sporcusunun vefatının bilgisini veren Bakan Kasapoğlu, “Lisanslı sporcuların her türlü sağlık kontrolleri bağlı oldukları spor kulüpleri ve ilgili spor federasyonları tarafından yaptırılmaktadır” dedi.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz yıl Adana'da protein ve kas ilaçları kullanan milli sporcunun, antrenman yaparken hayatını kaybettiğini hatırlattı. Gürer, “Uzmanlar ve basına yansıyan haberlerde ölçüsüz alınan protein tozu ve bu gibi maddelerin kalp krizini tetiklediği ve ölüm riskini artırdığı söylenmektedir. Sporun bilinçli yapılması gerekir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.