CHP'li Gürer'den 29 Ekim Mesajı

CHP'li Gürer'den 29 Ekim Mesajı

Milletvekili Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce “Benim en büyük eserimdir” dediği Cumhuriyetin, sağlam temeller üzerine kurulduğunu söyleyerek, “Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla meşalesi yakılan bağımsızlık ateşinin, 4 yıl süren destansı Kurtuluş mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlandığını belirtti.

CHP Milletvekili Fethi Gürer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurarken “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ifadesinin de tüm insanlığın hafızasına kazındığını vurguladı. Gürer, “Türk ulusunun karakterine en uygun yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu bilen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; ulusumuzun vatan sevgisi, bağımsızlık, özgürlük, demokrasi gibi kutsal değerleriyle birlikte sağlım temeller üzerine kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza dek hiçbir güç yıkamayacaktır” diye konuştu.

fotograf.jpg

Zor şartlar altında yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesi veren ulusumuzun yaşlısı, genci, kadını, erkeğe omuz omuza vererek, savaş meydanlarında eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklar sergilediğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetin ilanı, hukuksal olarak 2.nci Meclis döneminde gerçekleri. Yaşasın Cumhuriyet sesleri ve alkışları ile kabul edildi. Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesi ile gerçekleşti. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü oturumunda alınan karar ile modern Türkiye doğdu. Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olarak belirlenmesi bu günde gerçekleşti. Şüphesiz, Cumhuriyet kolay kurulmadı.

Milli mücadele sonrası ülkenin halkın iradesi ile yönetilmesinin gerektiğine inanan Mustafa Kemal Atatürk çok önemli değişimleri bu süreçte başlattı. Bize düşen en önemli görev, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaktır. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençliğimizi bilgi ile buluşturup ülkemizde demokrasiyi de güçlendirip çağdaş medeniyet seviyesine erecek düzenlemeleri sağlamaktır ve en ileri teknoloji ve güce sahip olmaktır, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için sürekli üretip, çalışmaktır ” ifadelerini kullandı.

60a213355542801b8892c2da.jpg

Ömer Fethi Gürer, mesajında Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünü kutlayarak, “Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.