CHP'li Gürer'den 65 yaş aylığı tepkisi!

CHP'li Gürer'den 65 yaş aylığı tepkisi!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde Merkez Edikli, Ulukışla Beyağıl ve Alihoca köylerinde maaşı kesilen bazı kişileri saptadığını belirtti.

Gürer, “Bununla ilgili, Çalışma Bakanına bir soru önergesi verdim. 65 yaş maaşı ve engellilerin maaşlarının neden kesildiğini sorduğumda, Sayın Bakan böyle bir uygulamanın bulunmadığını ifade etti ancak Edikli, Beyağıl, Alihoca köylerinde isim isim bu kişileri saptadım. Niğde merkezle birlikte kendisine isimlerle soru önergesini tekrar yönettim. Şu ana kadar bu konuda bir yanıt alamadım. 65 yaş maaşını yıllardır alan, engelli olarak yıllardır maaş alanların maaşlarının kesilmesi kabul edilebilir bir durum değildir, bu kişiler büyük mağduriyet yaşamaktadırlar” diye konuştu.

“İSİM İSİM O KİŞİLERİ AÇIKLADI”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 65 yaş ve engelli maaşı alırken maaşı kesilenlerden bazılarının isimlerini açıkladı. Niğde Edikli Kasabasında  Hamide Yarımkulak, Fatma Karadağ, Osman Kına, Gülsahar Özkan, Fatma Budaklı, Kemal Güneş, Niğde Merkezden Melek Doğmuş, Refik Özkan, Ulukışla Beyağıl köyünden Mustafa Yıldır, Hasan Anıl, Fatma Zeren, Alihoca köyünden Hatice Yaldır, Hatice Türker, Emine Kızılay, Musa Ergin, Teslime Çevik, Medine Ergin, Veli Sayar, Ayşe Sayar, Zeynep Yılman, Niğde Merkez, Refik Özkan, Sakine Yılmaz, Ahmet Doğmuş, Melek Doğmuş ve farklı köylerden de maaşları kesilenler olduğunu açıkladı. 500’ü aşkın maaşı kesilen vatandaş olduğunu belirten Gürer, Bakanlığın bu konuda bir an önce açıklama yapmasını istedi.

Niğde’de yıllardır 65 yaş maaşı alırken maaşı kesilen sayısının 500’ü aştığının ifade edildiğini söyleyen Gürer, “Genelde yoksul kişiler kesilen maaşları nedeni ile ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.