CHP'li Gürer'den engelliler için soru önergesi!

CHP'li Gürer'den engelliler için soru önergesi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'dan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a soru önergesi!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yöneltmiş olduğu, ‘Engel durumlarına göre engellilerin sayısal dağılımına ve çalışma talebi karşılanmayan engelli sayısına ilişkin’ yazılı soru önergesine Bakan Selçuk’tan yanıt geldi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Ülkemizde engel durumlarına göre engellilerin sayısal dağılımı nedir? Kaç engelli ailesinin yardımı ile yaşamını sürdürmektedir? Engelliler için destek sağlayan kaç birim vardır? Çalışabilir konumda olup da iş talebi karşılanmayan engelli sayısı kaçtır?” şeklindeki sorularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bakanlığımızca Sosyal Yardımlaşma Dayanışma (SYD) Vakıfları ve il müdürlükleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak 2022 sayılı 65 Yaşım Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanun kapsamında ve 2828 sayılı Sosyal Hizmet Kanununun Ek 7 nci maddesi kapsamında sosyal yardım yapılmaktadır.

2022 sayılı Kanun kapsamında sunulan sosyal yardım programlarından yararlanabilmek için vatandaşlarımızın engellilik kriterlerinin yanı sıra sosyal güvencesi olmama ve gelir kriterlerini sağlaması gerekmektedir.

2828 sayılı Kanunun Ek 7 nci maddesi kapsamında sunulan sosyal yardım programlarından yararlanabilmek için ise vatandaşlarımızın hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az olma, ağır engelli raporu ve bakıma ihtiyacı olma kriterlerini sağlaması gerekmektedir.

Engelli bireylere ilişkin veriler, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) web sayfasında yayımlanmaktadır.  Türkiye İş Kurumuna kayıtlı engellilere ilişkin veriler, Kurumun web sayfasında yayınlanmakta olan yıllık istatistikler ile aylık istatistik bültenlerinde yer almaktadır” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.