CHP'li Gürer'den işsiz mühendisler açıklaması

CHP'li Gürer'den işsiz mühendisler açıklaması

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, özelleştirme sonucu işyerlerinin kapanması nedeniyle Türkiye’nin adeta işsiz mühendisler ülkesi haline dönüştürüldüğünü söyledi. 

Kamu kurumlarında temizlik işlerinde çalışan üniversite mezunlarının olduğuna dikkat çeken Gürer, mühendisliğin imrenilen, olmak istenen meslekken, günümüzde işsiz kalmalarının bu mesleğin varlığını da tehdit ettiğini belirtti. 

İŞSİZ MÜHENDİSLER ORDUSU 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, sayıları her geçen gün artan işsiz mühendislerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. 

BİNLERCE MÜHENDİS İŞ BULAMIYOR 

Farklı branşlardan mezun olan binlerce mühendisin iş aradığına vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ziraat mühendisi, gıda mühendisi, çevre mühendisi, inşaat mühendisi, mimar, şehir planlamacısı, veteriner, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları iş bulamıyor” dedi. 

MÜHENDİSLİK İMRENİLEN MESLEKTİ AMA…

Uygulanan yanlış politikaların, mühendislik mesleğini artık tanımının ötesine taşıdığına işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kamunun varlığı, mühendis okullarından mezun olanlara tecrübe ve iş edinme yönünden önemli avantaj sağlardı. Özelleştirme sürecinde çok iş yerinin kapanması, mühendislerin çalışma alanlarını daralttı. Bugün bir mühendisin mezun olduktan sonraki bilgi birikimiyle özel sektörde çalışmaya başlaması ona işçi statüsünden öte bir farklılık yaratmıyor” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI KAMUDA TEMİZLİK İŞİ YAPIYOR 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı kurumlarda ve belediyelerde dahi temizlik işlerinde çalışan üniversite mezunlarının olduğuna dikkat çekerek, “Mühendislerle ilgili de gerçek anlamda taban ücretini de belirleyerek bir düzenlemeye ihtiyaç var çünkü mühendislik imrenilen, olmak istenen ve o anlamda da insanların çocuklarını yönlendirdikleri bir alanken günümüzde işsiz kalmaları bu mesleklerin varlığını da tehdit ediyor” ifadelerini kullandı. 

MÜHENDİSLİK ALANLARINDA SORUNLAR KATLANIYOR 

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, mühendislerin  yapacağı işlerde yerlerine  daha düşük ücretlerle görevlendirmelere gidilmesinin o alanlarda sorunların da katlanmasının yolunu açtığını belirtti.  

fotograf-2-(3).jpg

İŞSİZ MÜHENDİSLERİN SAYISI ARTIYOR 

Mühendisin aynı zamanda olduğu alanda üretime, çalışmaya, araştırmaya, AR-GE'ye katkı sunan kişi olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Ne yazık ki ülkemizdeki mühendis işsizliğinin artması bu anlamda önemli ve ciddi boşlukların da doğmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANININ “HER ÜNİVERSİTE MEZUNUNA İŞ BULACAK DEĞİLİZ” SÖZLERİNE TEPKİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kalifikasyonu iyi olanların okul bittikten sonra iş bulma şansları oluşur. Onun dışında her üniversite mezununa iş bulacak değiliz." Şeklindeki açıklamalarını da eleştirerek, “Özünde bu söyleyiş bile mevcut durumun bir yerde ikrarı yani üniversite mezunlarının iş bulamadıklarını kabul etmiş oluyor ama devleti yönetenlerin asli görevleri o konuda oluşan boşluğu ortadan kaldırmaktır” dedi.

SİYASİ İKTİDARIN YANLIŞ POLİTİKASI, ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ İŞSİZ KALMASINA NEDEN OLUYOR 

Gürer, “Ülkemizde bugün eğer mühendisler işsizse bu, siyasi iktidarın uyguladığı uygulamaların yanı sıra bu konudaki bakışıyla da doğrudan ilişkilidir. Eğer bir üniversite varsa, oradan mezun olunuyorsa onların da yaşamın içinde yer bulmalarının yolu mutlak suretle açılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.