CHP'li Gürer'den kopya çıkışı

CHP'li Gürer'den kopya çıkışı

CHP Milletvekili Gürer “Adalet Bakanlığında kopya olaylarına ait adli sicil verilerinin olmaması, en az kopya skandalı kadar üzüntü vericidir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in kamu sınavlarındaki kopya skandalını gündeme getirdiği soru önergesine Adalet Bakanlığınca verilen yanıtta,  sınavlardaki kopya olaylarına yönelik yapılan adli işlemlerle ilgili verilerin Bakanlıkta bulunmadığı belirtildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu sınavlarında 10 yılda gerçekleşen kopya olayları ve bu olaylara ilişkin adli işlemlerle ilgili istatistiki bilgilerin açıklanması amacıyla Adalet Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer önergesinde, “Son on yılda yapılan kamu sınavlarında soru alıp verme yapıldığı gerekçesiyle yargıya intikal eden sınav sayısı ne kadardır? Yukarıda bahsi geçen sınavlara giren kişi sayısı ne kadardır? Yukarıda bahsi geçen sınavlarda usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan, tutuklanan ve cezai işlem uygulanan kişi sayısı ne kadardır?” şeklinde sorular yöneltti. 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bakanlıklarının adli sicilin tutulmasıyla ilgili yürütmekle görevli olmadığını ve soru önergesine konu olan hususlarla ilgili istatistiki verilerin bulunmadığını belirtti. 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise son 10 yılda, kamu personeli sınavlarında yaşanan usulsüzlüklerin, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gün yüzüne çıkmaya başladığını belirterek, “Çok sayıda yurttaş, kamu personeli sınavlarındaki usulsüzlükler nedeniyle mağdur konuma düştü. Adalet Bakanlığının, böylesine önemli bir  konu da olsun verileri de derlemesi gerekirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.