CHP'li kadınlar eşit temsiliyet talep etti

CHP'li kadınlar eşit temsiliyet talep etti

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, tüzük toplansında yüzde 33 kadın kotasını eleştirerek, yeni yapılacak tüzükte eşit temsiliyet istedi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 38. Olağan İl Kongresi tüzük komisyonu toplantısıyla başladı. Yarın yapılacak olan kongre öncesi düzenlenen toplantıda CHP Tüzük, Program ve Çalışma Şekilleri Önerileri görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gerçekleştirdi.

Aslanoğlu'nun ardından kürsüye CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar geldi.

Uçar konuşmasında yüzde 33 kadın kotasını eleştirirken, yeni yapılacak tüzükte eşit temsiliyet istedi.

147095.jpg

Nurdan Şenkal Uçar konuşmasında şunları söyledi; "Tüzüğümüzde yapılacak değişikliklere katkı koymak amacıyla kadın kolları olarak ilçelerimiz başkanlıklarında üyelerimizi de kapsayan görüş alışverişlerinde bulunduk. Mevcut tüzüğümüzde eski kalan veya farklı uygulanan konuların yeni tüzükte net, anlaşılır ve uygulanabilir maddelerle ifade edilebilmesini istiyoruz. Mevcut tüzüğümüzde kadın kotası yüzde 33 olarak belirtilmiştir. Biz kadınlar partimizi kotalara sıkıştırılmak istemiyoruz. Eşit temsiliyet esasına göre, yönetimlerin her kademesinde eşit olarak yer almak istiyoruz. Eşit olarak belediye başkanı, belediye meclisi, milletvekili ve iktidarımızda bakan olmak istiyoruz. Tam denklik istiyoruz. Kadın kollarımızın 12 Eylül Darbesi’nden önce olduğu gibi parti içerisinde oy kullanan ve temsil yetkilerimizin olmasını tek faydasını gördük. Üye sayımızın arttırılmasına yönelik çalışmalarımızla 150 bin yeni kadın üyemizi partimize kazandırdık. Belirlenecek aktif üyeliklerle ön seçim sitemini fermuar yapıp yönetimin uygulanarak oluşturulmasını Genel Merkez tarafından belirlenecek adayların yüzde 5’leri geçmemesi demek. Kadın kollarımızın kullanacağı üç şeyi istiyoruz. Denetlenecek şekilde, şeffaf yapılar içerisinde bütçemizi harcama yetkisi istiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin disiplin suçu olarak kabulünün ve değerlendirilmesini istiyoruz. Parti örgütümüz içerisinde biz kadınlar seçimlerde veya örgüt içi çalışmalarda kapı kapı dolaşan, tek tek el sıkıp hatır soranlar olarak eşit yönetimlerde olmak, eşit temsiliyette kotalar olmadan temsiliyet istiyoruz. Şu anda biz kadınların parlamentodaki temsiliyet oranı Ata’mızın bize sağladığı haklarla, girdiğimiz ilk seçimlerden daha kötü durumdadır. İkinci Yüzyılımızda kadınların hak ettiği eşitlik haklarına kavuşacağı, imza yetkimizin olacağı, partimize yakışır, yeni tüzük beklentimizi tekrarlar İzmirli kadınlar adına sağlıklı çalışmalar diliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.