CHP’li Kadınlardan ‘Laiklik’ Vurgusu

CHP’li Kadınlardan ‘Laiklik’ Vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, laiklik, dokunulmazlık ve yeni anayasa tartışmalarının devam ettiği süreçte dev bir buluşmaya imza attı. Yaklaşık 700 kadın Karşıyaka Gondol Tesislerinde bir araya gelerek birlik ve dayanışma mesa

CHP İzmir Kadın Kolları başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyona; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Musa Çam, İl Başkanı Alaattin Yüksel, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve 30 ilçeden 700’e yakın Kadın Kolları üyeleri katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte, laiklik vurgusu yapıldı, ‘Atatürk değerlerinden asla geri adım atmayacağız’ mesajı verildi.

 

“KAHRAMAN İSTİFA ETMELİ”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır “Kadınlarımız, aydınlık geleceğimizin garantisidir. Yargı bağımsızlığını yitirdi, hukuk düzeni kayboldu, anayasa ayaklar altında, bağımsız bir medya kavramı ortadan kalktı ve ülke ekonomisi bitme noktasında. Dış politikada bir tek dostumuz kalmadı. Toplumsal barışımız kayboldu, kutuplaşma yaşıyoruz. En ağır darbe de eğitim sistemine vurulmuş. Artık öyle bir noktadayız ki, sivil bir darbe ile karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda, TBMM Başkanlık koltuğunu işgal eden zat, laiklik üzerine cüret edip laf söylüyor. O’nun o makama yetişmediğini söylemek yetmez, derhal istifa etmelidir. O bırakmazsa, bizler, günü gelir, demokratik tercihlerimizle Atatürk’ün evlatları olarak O’nu alaşağı ederiz” dedi.

 

“TOPLUMU VAR EDEN KADINDIR”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Türkiye’de kadın sadece doğurganlığı ile anılmaya başladı. Bir genç kızın, sevgilisi ile gezmesi neredeyse zina ve günah sayılıyor. Kadını üretkenliği ile ve sahip olduğu değerle değerlendirmeliyiz. Kadınların yeteneğinden ve gelişiminden korkmuyoruz çünkü bir toplumu var eden en önemli şey kadındır. Kadınlarımızın bu kadar örselendiği süreçte, CHP kadının arkasında duruyor ve sahip çıkıyor. Biz de bundan güç alarak hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“SÜREKLİ ALANDA VE SOKAKTA OLACAĞIZ”

CHP Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı “Ülkemiz, Başkanlık sevdası uğruna yangın yerine dönüştürüldü. Biz bunu hak etmiyoruz. Dışa bağımlı bir hale getirildik. Şimdi de yeni anayasada laiklik kavramının olmaması gerektiğini söylüyor. İsmail Kahraman sıradan bir kişi değildir. TBMM Başkanıdır ve Atatürk’ün koltuğunda oturmaktadır. Derhal kalkmalı ve istifa etmelidir. AKP’yi siyaset tarihine gömmek için CHP’li kadınlarımıza ihtiyacımız var. Bunun için sürekli alanda ve sokakta olmalıyız” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.