CHP'li Kani Beko, "Kayıp silahlar nerede?"

CHP'li Kani Beko, "Kayıp silahlar nerede?"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aliağa'da meclis üyeleri ile olan toplantıda açıklamalarda bulundu.

Hızla değişen gündemde AKP iktidarının gizlediği ve kamuoyunu bilgilendirmek zorunda olduğu konuları unutturmamak için Aliağa’daki alan çalışmasında hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Kayıp silahlar nerede? 128 milyar dolar nerede? Mafyadan 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim? Ülkeye gelen uyuşturucular nereye gitti? Kamu bankaları kimlere ne kadar kredi veriyor? Zamanında söndürme uçağı neden alınmadı? gibi soruları hep hatırlatacak, hepimiz cevap alana kadar bu ülkenin geleceği için soracağız” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Aliağa saha çalışmasına katılan ve Aliağa ilçe merkezi ile Karakuzu köyü, Şakran merkez, Aşağı Şakran köyü ve Helvacı köyünü kapsayan alan çalışmalarını milletvekilleri, İl yöneticileri, Aliağa ilçe yöneticileri, Aliağa Belediyesi meclis üyeleri ile birlikte yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ziyaretlerin ardından CHP Aliağa İlçe Başkanlığında yapılan basın açıklamasında ülke gündemini değerlendirdi. AKP iktidarının son sürat duvara çarpacak bir otobüs gibi giden bir politika yürüttüğünü belirten CHP’li Beko, gündeme gelen ancak kamuoyunu aydınlatacak hiçbir açıklama yapmadan öylece bırakılan soruları hatırlattı.

AKP’nin özellikle son dönemde her kesimde yarattığı ekonomik çöküntüden Aliağa’da yaşayan vatandaşın da nasibini aldığını alan çalışmasında net bir şekilde gördüklerini söyleyen Beko, ilçe binasında yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaparak unutturulmaya çalışılan ancak unutulmaması, tarihe not düşülmesi gereken olayları sıraladı.

KAYIP SİLAHLARIN ÜZERİNİ ÖRTEMEZSİNİZ!

“Kayıp silahlar nerede?” diyerek konuyu hatırlatan Beko, “2017 yılında emniyet faaliyet raporunda 106 bin 740 silahın kayıp olduğu belirtildi. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra depolardan çıkarılan silahlar NEREDE? Ankara Emniyet Müdürlüğüne zırhlı araçlarla saldırı oldu. Burada 7 arkadaşımız şehit edildi. 71 arkadaşımız yara aldı. İşte o karışıklık sırasında şehitlerimizin, yaralılarımızın silahları çalındı. O günlerde yaptığımız öncelikli işlerden birisi eksiğimizi, gediğimizi belirlemekti. Biz şehitlerimizle, yaralılarımızla uğraşırken FETÖ’cüler polisimize ait silahları çaldılar. Hangi silahımızın kaybolduğunu ilk günden seri numaralarından anladık. Bu milli bir meseledir. Bu silahların nerede olduğuyla ilgili ne yapılıyor bilmiyoruz. Hiçbir açıklama yapılmıyor ve konu başka gündemlerin gölgesinde kaybolmaya yüz tuttu. Unutmayacağız ve her seferinde bunu hatırlatacağız” dedi.

128 MİLYAR DOLARI, 10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİYİ

Diğer unutturulmaya çalışılan konunun da ‘128 milyar dolar’ meselesi olduğunu ifade eden Beko, “Merkez bankası rezervleri eksiye düşürüldü. İktidar aylardır 128 milyar doların nereye gittiğine ilişkin net açıklama yapmıyor. 10 bin dolar alan siyasetçi kim? İçişleri Bakanı Soylu bir siyasetçinin çete lideri Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aldığına dair açıklama yaptı. Kim olduğu hala açıklanmadı. Bu konuda konuşan tek kişi yok. Mersin Limanı’nda son aylarda toplam 1 ton 763 kilo kokain yakalandı. Uyuşturucuların kime geldiğine ilişkin tek satır açıklama yok. Bunları hatırlayacağız, bunların cevaplarını alana kadar alanlarda, meydanlarda, tek tek insanımıza anlatacağız. Bu ülkede yaşayan her vatandaşın bunları sormaya hakkı var” dedi.

CHP’li Beko, Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan Doğan Medya’yı satın almak için çektiği 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği iddialarının ve bankanın ‘müşteri sırrı’ açıklamasının ardından kamu bankalarının kime ne kadar kredi verdiği ve bunların geri ödenip ödenmediği sorularının da yanıtsız bırakıldığını hatırlattı.

SARAY, TEK UÇAĞINI SATSA, 100 SÖNDÜRME UÇAĞI ALIR

Yangın felaketiyle boğuşan ülkede insanların büyük bir çaresizlik içinde bırakıldığını belirten CHP’li Beko, unutulmaması gereken şeyin ‘yangın uçağı envanterimizde yok’ açıklaması olduğunu söyledi. Türk Hava Kurumu’nun itibarsızlaştırma projesi ile çürümeye terk edilen uçaklarının unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Beko, şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan tek uçağı 500 milyon dolar. İsterse 100 söndürme uçağı alabilir. Ama bunlar memleket yanarken saçını tarayanlardan… Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador göreve geldiğinde ‘halk fakirken yöneticiler zengin olamaz’ diyerek eski başkan döneminde alınan uçak ve helikopteri satarak devlete gelir elde etti. Bunlarda ne ülkesini düşünmek, ne doğasını düşünmek ne de insan ve yaşayan tüm varlıkların canını düşünmek kalmış. Bize bunca acıyı yaşatanlara yazıklar olsun. Unutmayacağız kardeşlerim! And olsun ki bunların hiç birini unutmayacak, unutturmayacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.