CHP’li Kayalar beraat etti!

CHP’li Kayalar beraat etti!

Menderes Belediye Başkanlığı sırasında hakkındaki yolsuzluk operasyonları sonrası tutuksuz yargılanan Mustafa Kayalar, beraat etti.

Mustafa Kayalar, 4 yıldan 12 yıla kadar hapis sitemiyle yargılandığı davada altıncı duruşma görüldü.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın avukatı Murat Aydın ise “Biz iddianemedeki kurgunun gerçek olmadığı ortaya koyduk. Müvekkelim kayınpederi bu evi öncesinde almıştır. Müvekkilim ön ödemeli rüşvet mi aldı? Belediye görevlileri baştan beri anlatıyor. Belediyedeki soruşturma sürecinde bir gecikme olmamıştır. Dosyadaki raporun aksine iki bağımsız eksper raporu dosyada yer aldı. Bilirkişi raporunda yer alan 3 milyonluk değerin gerçek olmadığını, o dönemki değerinin 600-800 bin arasında değerinin olduğunu ortaya koyduk. Belediyede gerekli süreçte soruşturmayı yürütmüştür. Açık bir şekilde Kayalar’ın görevini yapamaması için yapılmış bir kurgudur. Tek suçlama 3 milyonluk bir taşınmazın 600 bin TL’ye satılmasıdır. Karşınızda bir rüşvet davası yoktur. Rüşvet almamıştır. Kayalar’ın rüşvet suçundan beraatini ancak ceza verilecekse de en alt seviyeden verilmesini istiyoruz” dedi.

968156-1374385893-001.jpg

Söz alan Msutafa Kayalar da “2-3 senedir görevimi yapamıyorum. Menderes’e hizmet edemediğim için üzgünüm. Beraatimi istiyorum” dedi. Sanık Ali Bektaş da beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ertan Güleç, Nurullah Ercan ve Songül Van, Mustafa Kayalar, Ruhi Durak, Ali Bektaş rüşvet suçundan beraatine karar verdi. Mustafa Kayalar'a ise görevi ihmal suçundan 6 ay ceza veren mahkeme kararı para cezasına çevirdi ve Kayalar'a 10 bin TL ceza verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.