CHP'li Kılıç, 'Vatandaş erken seçim istiyor'

CHP'li Kılıç, 'Vatandaş erken seçim istiyor'

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Can Radyo'da Gökhan Kafalı ile Ege'nin Gündemi programına konuk olarak açıklamalarda bulundu.

CHP'li Kılıç," Erken seçimi vatandaş istiyor. Biz her zaman sahadayız, vatandaşlayız. İktidar vekilleri sokağa çıkamıyor. Vatandaşın iktidar vekillerine selamı var" ifadelerini kullandı.

Programdan satır başları şöyle...

Vatandaşın gündemi ekonomi evine ekmek götüremiyor. Bunun da sorumlusunu iktidar olarak görüyor. Vatandaşın bizden talebi erken seçim. Türkiye'nin her yerini karış karış gezdik. Bu vatandaşın isteği. Biz bunu kendi kendimize dillendirmiyoruz. Saraylardan görünmüyor olabilir ama biz biliyoruz. Birebir yaşandığına da şahidiz. Çiftçi, sanayici, vatandaş herkesin çok fazla sorunu var. Pandemi döneminde kaos iktidarın maskeyi dağıtamamasıyla başladı, aşıda tedavide her şeyde kaos devam etti. İktidar bu ülkeyi yönetemiyor.

1.jpg

İKTİDAR VEKİLLERİ SOKAĞA ÇIKAMIYORLAR

Anayasanın üstünde tepiniyor artık. Kişiye göre hukuk yürüyor. Yukardan hakimini bulan, adamını bulan kendine göre bir yolunu buluyor. Biz hukukçuyuz ama hukuk da kalmadı ülkede. Barajın indirilmesi ile ilgili bir konu söz konusu. Meclisten geçtikten bir yıl sonra yapabiliyorsunuz. Seçim değişikliği olur mu olmaz mı şu an bir şey diyemiyorum. Bazen konuları bir hafta öncesinden öğrendiğimiz oluyor. Kendileri erken seçimden yana değil. Biz sürekli alandaydık. Hiçbir saha çalışmasında karşılaşmadık. Sokağa çıkamıyorlar. Vatandaş iktidar vekillerine bizden selam söyleyin diyor artık. Biz hemen olsun istiyoruz. Yarın olsun istiyoruz. Bir an önce bu karanlıktan çıkmak istiyoruz.

ALİ ERBAŞ ÇOK İSTİYORSA GÖREVİNİ BIRAKIP SİYASETÇİ OLABİLİR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yargıtay açılışında dua ediyor. Böyle bir şey olabilir mi Laikliği işte bu yüzden savunuyoruz. Din ve devlet işleri karışmasın diye. Yargıtay açılışında Diyanet İşleri Başkanının işi ne? Diyanet işleri başkanı her konuda konuşmak zorunda mı? Siyaset yapmak istiyorsan gir bir partiye. Sen o makamı o koltuğu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusun. Diyanet işleri başkanı din ile devlet işleri birbirine karışmasın diye var. Geçenlerde yaptığı bir açıklamada şöyle diyor: İstiyorlar ki din ve devlet işleri birbirine karışmasın. Evet tam da bunu istiyoruz. Sen onun için o görevdesin. Amerika'larda açılışlara git diye değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.