CHP’li Mahir Polat, "Siyaset yapacaksa istifa etsin"

CHP’li Mahir Polat, "Siyaset yapacaksa istifa etsin"

CHP'li Polat, yerel seçimlerde AKP’nin Menemen adayı olan ve kaybeden Durmaz Bayraktar’ın rakibi Belediye Başkanı Serdar Aksoy’u hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Kendisi bir hukukçu, 657 sayılı kanun maddesi gayet açık, açıp baksın, ‘Devlet memurları kanununa tabi olanlar siyaset yapamaz’ maddesi var. Siyaset yapacak ise devlet kurumunu işgal etmemelidir” dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP Menemen adayı olan ve 9 bin 500 oy farkı ile seçimi kaybeden Durmaz Bayraktar’ın Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy’u sosyal medya üzerinden hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. 

TAKDİRİ SEÇİMDE MENEMEN HALKI GÖSTERMİŞTİR

İktidarın kurumları ve memurlarının halka hizmet etmekten çok partililerine yönelik saldırılarla gündeme gelmeye çalıştığını belirten Polat, “Menemen kenti tarihi açıdan bizim için büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü Menemen deyince aklımıza Devrim Şehidi Fehmi Kubilay'ın gericilere karşı verdiği mücadele gelmektedir. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Serdar Aksoy kendine yakışır bir belediye başkanıdır ki, 31 Mart yerel seçimlerinde bu takdiri Menemen halkı kendisine göstermiştir. Durmaz Bayraktar kişisel hırslarını devlet kurumunun önüne koymamalıdır. Kendisi bir hukukçu, 657 sayılı kanun maddesi gayet açık, açıp baksın, ‘Devlet memurları kanununa tabi olanlar siyaset yapamaz’ kanunen belirtilmiş. Siyaset yapacak ise devlet kurumunu işgal etmesin. O mevki halka hizmet yeridir, siyaset yapma yeri değil. Devletin kurumları AKP’nin propaganda yeri olamaz. Zaten Serdar Aksoy Menemen kentinin iradesini temsil etmektedir. Durmaz Bayraktar’a gereken cevabı 31 Mart'ta Menemen halkı vermiştir. Seçilmiş bir belediye başkanına saldırmak ahlak dışıdır ve hadsizliktir” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.