CHP'li Meclis Üyesine Jet Soruşturma!

CHP'li Meclis Üyesine Jet Soruşturma!

CHP Gençlik Kolları Sekteri ve aynı zamanda Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın, sosyal medya Cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşımları gündem olduğu gibi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da soruşturma konusu oldu.

CHP’nin en genç meclis üyesi olarak tanıttığı Dila Koyurga’nın 2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben twitter hebasından yaptığı paylaşımlara ilk tepki, AK Parti İzmir teşkilatı tarafından geldi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paymaşımlara, sosyal medya üzerinden tepki veren vatandaşların tepkileri, in anda sosyal medyanın gündemini Karabağlar CHP'li Meclis Üyesi Dila Koyurga'yı en üste çıkardı.

Sosyal medyada gündemin en üst sıralarına oturan konuyla ilgil olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nında hem resen, hem de tepki sosyal medya paylaşımlarını suç duyurusu olarak görüp, soruşturma başlattığı idddia edildi. 

Ceza Hukuku konusunda uzman hukukçular, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hukuksal olarak, görevlendirdiği Cumhuriyet Savcılarıyla, Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği iddia edilen sosyal medya bilgi ve belgelerin toplanılmasıyla işe başlayacağını, sonra suçun şüphelisini ifade vermeye çağırması gerektiğini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.