CHP'li Milletvekili Kılıç: Kesilen cezalar İzmirlilerin cebinden çalmaktır

CHP'li Milletvekili Kılıç: Kesilen cezalar İzmirlilerin cebinden çalmaktır

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İZSU tarafından işletilmekte olan arıtma tesislerine verilen cezaya tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, İZSU tarafından işletilmekte olan arıtma tesislerine verilen cezaya tepki gösterdi.

chp-izmir-milletvekili-av-sevda-erdan-kilic-yenigun-3.webp

Milletvekili Kılıç şunları aktardı; "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün İzmir’deki arıtma tesisleri için Büyükşehir Belediyemize teslim etmediği belgeler nedeniyle Çevre İzin Belgesi alınamamış, bu nedenle de her bir arıtma tesisi için aylar önce 131 bin 516 lira idari para cezası kesilmiştir. Aylar sonra bu konuyu troller ve yandaş medya ile köpürterek çevre düşmanı algısı yaratmaya çalışmak ise iki yüzlülüktür. Kesilen cezalar ise İzmirlilerin cebinden çalmaktır. 21 yıldır süregelen kumpas ve montaj siyasetiniz organize bir kötülük halini aldı. Kirli emellerinizi İzmir’in üzerinden çekin. 2024 hayalleriniz de kumpas siyasetiniz de İzmir’de tutmaz!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı denetimde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon şirketi İZSU tarafından işletilmekte olan arıtma tesislerinin çevre izin belgesinin olmadığı iddia edilerek aktif durumda çalışan 40 artırtma tesisine, çevre izin belgesi olmadığı belirtilerek Bakanlık 5 milyon 260 bin TL ceza kesti. İZSU Genel Müdürlüğü'ne eksiklerin tamamlanması için 3 ay süre vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.