CHP’li milletvekillerden ek vergi yağmuruna tepki

CHP’li milletvekillerden ek vergi yağmuruna tepki

CHP İzmir milletvekilleri sabah saatlerinden itibaren duyurulan ek vergilere tepki gösterdi.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE – Türkiye, bu sabah Torba Kanun Teklifinden çıkan ek vergilerle uyandı.

Buna göre, mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8'lik KDV dilimi yüzde 10'a, yüzde 18'lik KDV dilimi ise yüzde 20'ye çıkarıldı. Yurt dışı cep telefonu kayıt ücreti 20 bin oldu, pasaport dahil harçlarda yüzde 50 artışa gidildi.

BİRÇOK KALEME YENİ VERGİ ZAMMI

Ehliyet hariç tüm harçlar yüzde 50 artırıldı. Öte yandan yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım için harcı 20 bin liraya yükseltildi. Ehliyet harcı hariç 492 saylı Harcar Kanununa tabi tüm harçlarda yüzde 50 artış yapıldı. Tüketici kredilerinde BSMV yüzde 10'dan yüzde 15'e yükseltildi.

Sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetede KDV oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıkarıldı.

“ASIL FIRTINA YEREL SEÇİMLERDEN SONRA”

CHP İzmir Milletvekilleri de Torba Kanun Teklifinden çıkan vergilere tepki gösterdi. Milletvekilleri, çalışan maaşlarına yapılan zamların, söz konusu vergilerle geri alındığına dikkat çekti.

ednan-arslan-uyardi-enerji-krizi-geliyor-yenigun.webp

Ednan Arslan açıklanan vergi oranlarına “Ben Ekonomistim diyenler faturayı halkımıza kesti. Bu iyi günlerimiz asıl fırtına yerel seçimlerden sonra” cümleleri ile tepki gösterdi.

mahir-polat.webp

Mahir Polat da açıklanan vergi oranlarını paylaşarak şunları aktardı; “Memur maaşlarına zam gelmeden, emekliye iyileştirme yapılmadan, asgari ücretli aldığı maaşı cebine koyamadan bir gece yarısı kararıyla ne mi oldu? Yolcu beraberi getirilen telefon kullanım harcı 20 bin TL, harçlar %50, tüketici kredilerinde BSMV %10'dan %15'e, KDV %20'ye, şans oyunları vergisi %10 %14 ve %20 artırıldı. Halk sizi takdir edip tekrar iktidar yaptı ama siz halkı ağır vergilerle cezalandırıyorsunuz!”

"MİLLET FAKİRLEŞİYOR"

Yüksel Taşkın da çalışan maaşlarına yapılan zammın vergilerle geri alındığına işaret ederek “Çalışanlara yaptığı maaş artışını yine onlara yüklediği vergilerle 'finanse' eden bu düzen hepimizi yoksullaştırırken mutlu bir azınlığın servetine servet katıyor. Bu düzen değişmeli diyenler mücadeleden yılmayacak” dedi.

yuksel-taskin-yane-cover.webp

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Vergiyi tabana yayacağız” sözleriyle tepki gösteren Tuncay Özkan, “Bakan Şimşek, ‘vergiyi tabana yayacağız demişti’ yapıyor! Vergiler arttı. Raflardaki fiyatlar tabandakilerin bedelini büküyor. İşçi, memur, emekli, çalışan yeterli zam alamadı. Millet fakirleşiyor. Tavan ise servetine servet katıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.