CHP'li Nalbantoğlu: Bayramın içleri acıtmayacağı günler yakındır

CHP'li Nalbantoğlu: Bayramın içleri acıtmayacağı günler yakındır

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, bayram kutlamasını, asgari ücretli, iki çocuklu bir ailenin bayram matematiğini paylaşarak yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, partisinin arife günü düzenlediği bayramlaşma etkinliğine katıldıktan sonra sahaya indi ve vatandaşlarla da bayramlaştı. Yayımladığı kutlama mesajında, buruk bir bayram yaşandığının altını çizen Nalbantoğlu şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizde EYT ile birlikte 15 Milyonu aşan emeklimiz var. İşçilerimizin neredeyse yüzde 65’i asgari ücret ve altında gelire sahip. İki çocuklu, anne ve babanın asgari ücretli olduğu bir ailenin bayram kıyafeti, şekeri derken ceplerinden çıkacak miktar 7 Bin TL’yi buluyor. Ergen çocuklarının kıyafeti 1.500 TL. 20-30 misafir ağırlasalar, hadi ailecek bir mangal yakalım, deseler ve en ucuzuna kaçıp tavuk yeseler; üç beş yakınlarına da birer çiçekle bayram ziyareti yapıp, çocuklarına bayram harçlığı verseler; bir maaş gitti. Gerisi zaten tufan. Diğer asgari ücretle neler yapılabileceğini halkımız zaten bizzat yaşıyor!”

nalbantoglu-1.jpg

Bayramın ilk günü itibariyle deprem bölgesinde olacağını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu konteyner kentleri ve depremzedeleri ziyaret edeceklerini söyleyen Nalbantoğlu “ AKP tarafından unutturulmak istenen 15 milyonun üzerinde depremzede ise bayramı yaralar ve acılar içinde, yokluk içinde; sıcak yuvaları yerine brandalar, tenekeler altında, gurbette karşıladı. Son dönemlerin en buruk bayramını yaşıyoruz. Ama, geçecek. Eski bayramlara, her anne babanın çocuğunun yüzünü güldürebildiği bayramlarımız olacak. Böyle bayramlara duyduğumuz özlemi 15 Mayıs itibariyle dindirmeye başlıyoruz. Her günün bayram olacağı, her bayramın içleri acıtmayacağı günler yakındır. Ramazan Bayramı'nın şehrimize, yurdumuza ve insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu bir gelecek getirmesini diliyor, tüm halkımızın bayramını kutluyorum. ”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.