CHPli Nalbantoğlu: CHP’li belediyelere kan ağlattılar

CHPli Nalbantoğlu: CHP’li belediyelere kan ağlattılar

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Erdoğan’ın 21 yılda İzmir’e yaptıklarıyla övünmesini ironik bir dille eleştirerek; “Sayın Cumhurbaşkanına İzmir’e gelerek; iç turizmi canlandırıp turist sayısını arttırdıkları; 10 şehirden geçen İzmir İstanbul Otoyolu’nu yaptıkları, Özal’ın 1987’de açtığı Adnan Menderes Havaalanı’nı yeniledikleri için teşekkür ediyoruz(!) İzmirli’nin hayatını kolaylaştıran ne yaptılar; onu söylesinler. Yıllar önce yaptıkları; yapmadıkları ne varsa, temcit pilavı gibi önümüze koyuyorlar. Sonra da İzmirli’den oy istiyorlar. Ne verdiniz ki ne istiyorsunuz?” diye konuştu.

"İŞİN ACI ÖZETİ…"

AK Parti iktidarlarının merkezi ve yerel yatırımlar noktasında 21 yıldır İzmir’i cezalandırdığın; şehrin hakkı olanı alamadığını iddia eden Rıfat Nalbantoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü; “Hem İzmir’e hem şaşı baktılar hem de CHP’li belediyelere kan ağlattılar. İzmir’e hakkını bilerek vermediler. İşin acı özeti bu! Vergisini en yüksek oranda ve zamanında ödeyen İzmir, bugüne kadar verdiğinin sadece onda birini aldı. Mitinglerinde kürsüye çıkıp yıllar önce yaptıklarını anlattılar. Çoğu, İzmir’in temel sorunlarını, mağduriyetlerini giderecek işler değil. 21 yıl gibi insan ömrü kadar uzun bir zamanda yaptıkları bu kadar. Son 5 yılda İzmir’e ne yaptılar, onu söylesinler. Kocaman bir hiç! Şehir Hastanesi tam bir bilmece ve yerinde sayan en çarpıcı örnek.

Erdoğan’ın konuşmasında Millet İttifakı’na yönelik anlattığı ayakkabı fıkrasına da atıfta bulunan CHP İzmir Milletvekili Adayı Nalbantoğlu; ” İttifak olmak, önce uzlaşmak demektir. Ülke için, halk için aynı yere yumruk vurmak demektir. İttifakımızın tüm liderlerinin aynı sarı ayakkabıyı giymesinden beis duymayız. Kimsenin ayağımıza vurarak bizi ayrıştırmasına da izin vermeyiz. İzmir’in böyle fıkralara, Dadaloğlu’nu sözde kullananlara da karnı tok. İzmir, verdiğini almak, hakkını almak için 14 Mayıs’ı bekliyor; İktidara, pabucunu ters giydirmeyi bekliyor” diye konuştu.

fffdrgs.jpg

"KESTİKLERİ CEZALAR, İZMİR’DEN BİZİM KÖYE YOL OLUR…"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmada; kendileri olmasaymış İzmir batacakmış edasıyla konuştuğunu söyleyen CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Nalbantoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “ Sayın Cumhurbaşkanı, son dönemdeki her konuşmasında bir İzmir tutturdu gidiyor. Gidiyor da; sormak lazım: Büyükşehir Belediyesi’nin Halkapınar Otogar projesini 9 yıl yatırım programına almayan kim? İzmir merkezine ve halka nefes aldıracak bu projeye 3 bin TL’lik şaka gibi bütçeyi ayıran kim? Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Metrosu için bulduğu krediye onay vermeyen kim? Kaynağını sağladığımız 6 elektrikli feribot almak istedik, engel olan kim? Deprem sonrası yaptıklarıyla övünüyorlar; Büyükşehir Belediyemiz enkaz atıklarını dönüştürmek için tesis kurmak istediğinde, engelleyen kim? Sayarak bitiremeyiz. İzmir’e öyle çok ceza kestiler ki; derler ya; buradan bizim köye yol olur! İzmir’in en büyük kazancı, tercihidir. Halkımız, bize güvenmiştir ve iktidarın engellerine karşın mücadele edenin yine CHP’li belediyeler olduğunun farkındadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.