CHP'li Nalbantoğlu, Osmani'ye'de

CHP'li Nalbantoğlu, Osmani'ye'de

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin yıktığı Osmaniye’deki programına katılarak bayramın ilk gününü depremzede vatandaşlarla geçiren CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, hükümetin deprem sonrası adımlarını değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu ”Hepimiz, her bayram kaybettiklerimizi ziyaret ederiz. Ama, deprem bölgesindeki mezarlık ziyaretleri içler açısıydı. Mezar başlarında, bir kabulleniş ve anmadan çok, isyan vardı. Normalleşmeden çok, isyan hâkim. İzmirlilerin; Büyükşehir Belediyemizin bölgeye uzattığı elin gücü tartışılmaz. Dokundukları her yerde dua var. Hükümetten ise; yaraları sarmak, şehirleri ayağı kaldırmak adına verilen sözlerin tutulması bekleniyor” diye konuştu.

osmaniye-2.jpg

Kayıpların en acılarını yaşayan bölge halkının halen büyük bir yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; şöyle konuştu; “ Bu mücadelelerinde yanlarında koşulsuz ve tutarlı duran bir İzmir gördük. Bir Büyükşehir Belediyesi gördük. Depremin en çok yıktığı dört şehri kendisine gölge şehir seçen ve liyakatli kadroları, ekipmanlarıyla bölgeye yardım eli uzatan İzmir Büyükşehir Belediyemiz; bölgede parmakla gösteriliyor. Daha ilk günlerde kurduğumuz çadır kentte depremzedelerimizle kahvaltı ettik. Sofrada; dayanışma ruhunun getirdiği umuda rağmen; büyük bir yokluk, eksiklik ve hüzün vardı. Oradaki şehit aileleri ile mezarlık ziyareti yaptık. Ailelerini kaybedenlerin elini tuttuk. Gerçekten bir kıyamet yaşandı ve izlerini silmek çok zor. Can kayıpları, enkaz kaldırma çalışmalarının akıbeti ve daha pek çok bilgi hükümetin bize sunduğundan ibaret. Herkes, akıbetinden kuşkulu, tedirgin. Böyle bir ortamda, bayramı yine sadece çocukların karşıladığını gördük ki; o da çocuk olmalarından.”

"ŞEFFAF VE ADİL ADIMLAR BEKLİYORLAR"

Rıfat Nalbantoğlu; yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde giderek kırılgan bir yapı oluştuğuna, insanların mahrumiyetlerine çözümle birlikte şeffaflığa da ihtiyaçları olduğunu belirterek; “ İnsanların büyük bölümü kalıcı olarak göç etmiş, önemli bir bülümü de topraklarını terk etmek istemiyor. Hikâyelerini doğup büyüdükleri yerde tamamlamak için direniyor. Hayatlarının artık eskisi gibi olması zor. Giden canları, geri gelmeyecek. Ancak; günlük hayata dair yitirdiklerinin yerine yenisini koymak mümkün. Bu konuda, hükümetin daha kapsayıcı adımlar atmasını ve özellikle de şeffaf ve adil olmasını bekliyorlar. Bölgeye yapılan konutlardan; vaat edilen destek ödemelerine ve özel düzenlemelere kadar her adımlarının ölçülebilir ve görünür olması gerekiyor. Afet süreçlerinin bildik zafiyetlerine yer verilmemeli. Aklın ve bilimin gerektirdiği bir çalışma süreci işletilmeli. Cumhuriyet Halk Partisi, bölgedeki tüm gelişmelerin takipçisidir. Partimiz ve partili belediyelerimiz kendi olanaklarıyla aralıksız oradadır. Hayat normalleşinceye kadar da olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

osmaniye-sehitlik-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.