CHP'li Ömer Fethi Gürer sordu, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı!

CHP'li Ömer Fethi Gürer sordu, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Çoklu Doğum Yardımı Programından yararlananlara ilişkin soru önergesi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Çoklu Doğum Yardımı Programından yararlananlara ilişkin yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan yanıt geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çoklu Doğum (ikiz vb.) Yardımı Programı hayata geçirilerek muhtaç hanelere sağlanan destekten kaç kişi yararlanmaktadır? İllere göre dağılımı nedir?” şeklindeki soruları Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Ülkemiz dinamik nüfus yapısının korunması ile sosyal devlet ilkesi gözetilerek, çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu muhtaç hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik yardım programının hayata geçirilmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda 22.05.2018 tarih ve 2018/2 sayılı Fon Kurulu Kararı ile 3294 sayılı Kanun kapsamında yer alan muhtaç hanelerin çoklu doğum sonucu olan ve hayatta kalan 0-24 aylık her bir çocuğuna, Sağlık Bakanlığının Çocukluk Dönemi Aşı Takviminde yer alan aşıları süresi içinde yaptırılması kaydıyla, çocuk başına aylık 150-TL nakdi destek verilmesi onaylanmıştır.

100 Gün Eylem Planı kapsamında söz konusu yardım programı hayata geçirilmiş ve başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 12.11.2018 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır” yanıtını verdi.

“BU YARDIM YETERSİZ”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili,  “Bakan’ın çoklu doğum yardımı yapılacak diye abartarak anlattığı destek 0-2 yaş grubuna sadece 150 liraymış. 150 lira, çocukların 10 günlük bez ihtiyacını karşılanmaz. Bir ara da büyükannelere maaş verilecek diye seçimden önce şaşalı bir şekilde anlatılan “Büyükanne Projesi” vardı. 2017 yılında birkaç ilde pilot uygulama olarak hayata geçti ancak 2018 yılında rafa kalktı. Bu da rafa kalkacak projelerden biri olmamalı, 150 lira artırılmalı. Çocuğun bir aylık harcaması dikkate alınarak destek sağlanmalı ve daha çok ailenin yararlanması için tanıtımı sağlanmalıdır. Bakan rakam vermekten kaçınmış, demek ki bu projede çok iyi yansıtılamamış” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.