CHP'li Özel'den Başkan Aksoy soruşturmasına sert tepki!

CHP'li Özel'den Başkan Aksoy soruşturmasına sert tepki!

“Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddiasıyla soruşturma açılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından meclis gündemine getirdi

Ocak ayında CHP İlçe Kongresi’nde yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında terör soruşturması açılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yaptığı konuşma ile TBMM’nin gündemine de damga vurdu. Meclis’te dikkat çeken açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’li Başkan Aksoy’a kurulan kumpası ayrıntılarıyla, isim vererek ifşa etti.    

“Nasıl bir kumpasla karşı karşıya olduğumuzu bilelim”

TBMM’de yaptığı konuşmada Özgür Özel, "Bütün Türkiye'ye bir meseleyi izah etmemiz lazım ki nasıl bir kumpasla karşı karşıya olduğumuzu bilelim. Geçtiğimiz günlerde gazeteleri açanlar şok oldu, ben de şok oldum. Menemen Belediye Başkanımız hakkında bir dava açılıyor, iddianamede belediye başkanımız THKP-C, Devrimci Yol, Devrimci Gençlik, MLKP, MKP, HKO, TKP/ML, TİKKO, KP/İÖ örgütlerine üye olmakla suçlanıyor. Okudum inanamadım, dizgi hatasıdır dedim. İnternetten baktım öyle, 9 tane örgüte üye, 9 örgütten faaliyetini sürdüren yok. 1984'de faaliyetini sürdürüp tamamlamış olan örgütlere üyelikle suçlanıyor. Deniz Gezmiş'in 3 ay üye olmakla suçlandığı THKO'ye üye olmakla suçlanıyor" dedi. 

“Aklın durduğu, insanın kanının donduğu bir iddianame”

Aksoy haberinin ardından arayıp iddianameyi istediğini dile getiren Özel, "Gözlerimle gördüm. Suç şu: Serdar Aksoy İlçe kongresinde bir konuşma yapıyor. Konuşmada, "Biz kim miyiz? Biz Sivas’ta, Maraş’ta katledilen canlarız. Biz Başbağlar’da katledilen insanlarız. Biz Uğur Mumcu’yuz, Bahriye Üçok’uz. Biz Kim miyiz? Biz Kızıldere’de öldürülen Mahir’iz. Biz kim miyiz? Biz Diyarbakır cezaevinde ser verip sır vermeyen İbrahim’iz. Biz kim miyiz? Biz; 6 Mayıs 1972 de altındaki sehpayı kendisi itekleyip şehit düşen Deniz Gezmiş’iz. Biz; Mustafa Kemalin askerleriyiz” diyor. Serdar Aksoy bunu diyor ya, yönteme bakın, hayatını kaybeden, geçmişte asılan devrimcilerin isimlerine bakıyorlar, onların üye olduğu ya da üye olmakla suçlandığı örgütlere bakıyorlar. 9 örgüte üyelikten terör soruşturması açıyorlar. Aklın durduğu, insanın kanının donduğu bir iddianame" açıklamasını yaptı.  

Özel, "Olayın gerçek tarafı şu: Serdar Aksoy'un seçimde AKP'li rakibi ama seçimden sonra İçişleri Bakanlığı'nda hukuk müşaviri olarak görevlendirilen Durmaz Bayraktar. Menemen' de yaşıyor, Serdar Aksoy'un her adımını takip ediyor. Onunla ilgili bir hevesi var ama Belediye Meclisi CHP'de olduğu için kayyum atayamayacak. Doğal olarak terör suçu bulacak, bula bula bunu bulmuş. Deniz Gezmiş izlemiş, THKO üyesi diye Serdar Aksoy' a dava açıyor. Arkadaşlar, bunu izah edebilecek, buna evet diyebilecek biri varsa beri gelsin" diye konuştu. 

“Bunun savunulacak tarafı değil, susulacak tarafı yok”

Aksoy'a yönelik ihbarı yapanın da Durmaz Bayraktar olduğunu açıklayan Özel, "Eski ilçe başkanınız Ankara' da olması gerekirken İçişleri Başkanlığı hukuk müşavirliğini Menemen'de sürdürüyor. Özel ilgi alanında, helikopter gibi belediyenin üstünde uçacak, onu görevden aldırıp kendisini atandıracak. Arkadaşlar, darbeci eylemleriniz öyle muhterislerin ihtiraslarını kabartıyor ki akıllara gelmeyecek şeyler oluyor. Utanırsınız bundan. Bunun savunulacak tarafı değil, susulacak tarafı yok. Buna bir kelime söylemeniz lazım" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.