CHP'li Özkan: Tek kurtuluş, İzmir Kanunu!

CHP'li Özkan: Tek kurtuluş, İzmir Kanunu!

İzmir’de 17 aktif fay olduğunu hatırlatan CHP'li Özkan, “İzmir’in yaralarının sarılması için İzmir’e özel kanun çıkarılması gerekir” diye konuştu.

İzmir’de yaşanan 30 Ekim Depremi’ne yönelik konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir’in yaralarının sarılması amacıyla İzmir’e özel bir ‘İzmir Kanunu’ çıkarılması gerektiğini vurguladı ve konutların yeni alanı için Çiğli ile Menderes’i işaret etti. Böyle bir kanun olmadan İzmir’in kurtuluşun mümkün olamayacağına vurgu yapan Özkan, “7.2 şiddetinde bir deprem gerçekleştiğinde 127 vatandaşımızı kaydettik. Bu sorunu nasıl çözeceğiz dersek; 500 bin konut yapacağız. Bu konutları mutlaka Çiğli ve Menderes’e taşımak zorundayız, orada çok sağlam bir zemin var” diye konuştu.

“Kenti yeni baştan ele alıp düzenlemek gerekiyor”

Çiğli’de iki türlü zemin olduğunu söyleyen CHP'li Özkan, “Kireç taşı zeminden kaçıp granit zemine kaymalıyız. Neden Çiğli olduğunu açıklayacak olursam; havalimanı var. Oradaki askeri havalimanı mutlaka sivile dönecek. Kalkacak, bunun başka çaresi yok. Bu saydıklarım ‘İzmir Kanunu’ çıkmadan olmaz, İzmir’de deprem ile başka şekilde mücadele edemeyiz. Merkezi otoritenin katkısı ve İBB’nin öncülüğünde kent yeniden imara açılmalı. Orada yer yer yapılıyor diye bir şey olamaz. Adamın depremde öldüğü yere ev yapıyorsun, ister 5 kat olsun ister 6, ne fark eder? Zemine göre yapılmalı. Kenti yeni baştan ele alıp düzenlemek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

1621843029539-tun.jpg

Tuncay Özkan, süreçlerin doğru yürütülebilmesi için İzmir’in üç ana bölüme ayrılması gerektiğinin altını çizerek bunları ayırmadan kenti okuyabilmenin mümkün olmadığını söyledi.

“Yücel, başarılı bir il başkanı”

Son olarak Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e yönelik eleştirilere sert bir şekilde cevap vererek, “İl Başkanımız görevinin başında ve çok başarılı. İşini de doğru düzgün yapıyor. Bizim başka bir gündemimiz yok. Kim milletvekili, kim belediye başkanı, kim il başkanı olacak tartışması parti içi çatışmaya dönüşür mü? Burada bir dakika duracağız. Bunu konuşmak kimsenin işi değildir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.