CHP'li Öztrak gündemi değerlendirdi!

CHP'li Öztrak gündemi değerlendirdi!

Cumhuriyet Halk Partisi, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündemi değerlendirdi.Faik Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle;

Düzce'de yaşanan sel felaketi sonrasında Genel Başkanımız hemen Vali'yi arayıp bilgi almıştır. Vekillerimiz bölgeye giderek halkın yanında yer almıştır. Milletvekilimiz Gülizar Biçer Karaca Düzce hakkında rapor hazırladı. Raporu yarın açıklayacağız. 

Her iki köyde de gıda su gibi acil ihtiyaçları önemli bir bölümünün karşılanmasında İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerimiz yardımcı oluyorlar. Doğa olaylarının sık yaşandığı riskli coğrafyalarda bu riski afete dönüştürmeyecek yatırım planlaması son derece önemli hususlar arasında.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptığımız incelemeler sonucunda bu doğal afette de temel belirleyici unsuru bölge düzeyinde planlama eksikliği olduğunu gördük. İlçe ve köylerin acil talepleri var. Birincisi bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerekiyor. Yaşayan vatandaşlara psikolojik destek için acil tedbirler alınması gerekiyor. Evleri ve işleri zarar gören vatandaşların vergi kredi ve benzeri borçlarının ertelenmesi lazım. Hasar tespit çalışmaları hızla yapılmalı, oluşan çamur yığınlarının hızla temizlenmesi gerekiyor

KKTC TANINMALIDIR

20 Temmuz 1974'te Kıbrıs Barış harekatının 45 yıl dönümünde barış ve özgürlük Bayramı kutlandı. Barış Harekatı Türkiye Cumhuriyeti'nin dış politikada milletimizin hakkını hukukunu korumak için attığı en önemli adamlar adımlardan biridir. insanlar ve barışa hizmette bulunmak sadece Türklere değil bunları da Barış getirmek için Kıbrıs'a çıkmıştır O gün bugündür adada barış hâkimdir.Bugün Kıbrıs sorununun yeni bir yaklaşımla Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin taraması öngören yeni bir bağlamda çözülmesi gerekmektedir.
 
BİR KİŞİYİ GÜÇLENDİREN UCUBE YÖNETİM

Türkiye Büyük Millet Meclisi iktidar partisi ortağının oylarıyla 27. Dönem 2 yasama yılı çalışmalarını tamamlayarak 1 Ekim'e kadar tatile girdi. Ucube tek adam rejimi altında yasama yılı sona erdi. Bu sistemin tek bir kişiyi güçlendiren bir rejim olduğu bu yasama yılının sonunda tecrübe ile ortaya çıktı. Bu dönemde Çağdaş demokratik standartlardan hukuk devleti nasıl uzaklaştırıldığını hep beraber izledik. Soru önergelerine dahi yanıt verilmemektedir. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetkileri kısıtlanmış denge ve denetleme mekanizmaları enetimsiz bir Yürütme organı yani iktidar yaratılmış Cumhurbaşkanı kararnameleri yoluyla Meclis'in Yasama yetkisini İran ortak olmuştur, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı fiilen sona ermiştir.
 
Cumhurbaşkanı Devleti ve milleti temsil etmek yerine belli bir siyasi görüşün temsilcisi haline gelmiştir Bu da olması gereken Cumhurbaşkanlığı makamının denge unsuru olmaktan uzaklaşmasına yol açmıştır

UCUBE REJİMİN FATURASI HALKA KESİLMİŞTİR

Ucube rejimin faturası millete kesilmiştir. Son bir haftada Saray yurt dışına çıkış harcını 15 liradan 50 liraya çıkardı. Artış yüzde 233 Yurtdışından kişisel kullanım için getirilen cep telefonları alınan araç tutarı tutarını da %200 arttırarak 500 lira da 1500 liraya çıkardılar.

Bu krizin faturası tamamen vatandaşın sırtına yüklenmiştir. Saray sosyetesinin şapkasını önüne koyarak bugüne kadar yaptığı hataları değerlendirmesi ve çözümü için samimiyetle çalışması gerek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.