CHP'li Polat: "Son yüz gülene, son gönüle girene kadar çalışacağız"

CHP'li Polat: "Son yüz gülene, son gönüle girene kadar çalışacağız"

CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat, “Sosyal Belediyecilik anlayışı ile katılımcılığı, üretken, doğaya ve çevreye saygılı, kişisel çıkar ve menfaatlerden uzak bir yönetim tarzı ile geliyoruz” dedi.

Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat,  genç ve dinamik tavrı ile Bayraklı’da yoğun ilgi görüyor. Polat, projelerini ve yönetim anlayışını anlattı.

Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Gençlik Kollarında başlayıp ardından,  Gençlik Kollarının üyesi olarak devam eden Polat, Gençlik Kolları yöneticiliği ve Başkanlığı yaparak 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Karşıyaka’nın Belediye  Meclis üyesi seçildikten sonra,  2009 yılında Bayraklı’nın ilçe olmasıyla, Bayraklı’dan Belediye Meclis üyesi seçilmiş ve bu görevi halen devam ediyor.  İşte genç ve çalışkan Aday Adayı Polat, “Bayraklı’da kimsesizlerin kimsesi olacağız” diyerek kendini ve projelerini şöyle anlattı.

whatsapp-image-2018-11-28-at-10.39.43.jpeg

CİNDİ CAN POLAT KİMDİR? 

1976 Kahramanmaraş Elbistan doğumluyum, 1987 yılında ailemle beraber Bayraklı'ya yerleştim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Bayraklı’da tamamladım.  Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Lisans eğitimini 1999 yılında tamamladım ve İnşaat Mühendisi olarak mezun oldum. Mesleki faaliyetlerimi aile şirketimiz olan Canpol Mühendislik  İnşaat Limited Şirketinde devam ettirmekteyim. Burada proje ve statik hesap işleriyle uğraşıyorum. Evli ve üç çocuk babasıyım.

Mecliste bulunduğum süre içerisinde Encümen üyeliği, Grup sözcülüğü ve değişik Komisyonlarda görevler aldım. Bunun haricinde, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Hava Kurumu, İnşaat Mühendisleri Odası, Ticaret Odası gibi oda ve sivil toplum kuruluşlarının üyesiyim. Buralarda aktif olarak sosyal faaliyetlere katılıyorum

whatsapp-image-2018-11-27-at-17.14.22(2).jpeg

BAYRAKLI İÇİN NELER PLANLIYOR?

Bayraklı 2009 yılındaki mevcut iktidarca yerel iktidara nasıl geliriz hesaplarıyla sınırları belirlenmiş bir ilçe. Bayraklı, Karşıyaka, Bornova ve Konak gibi üç önemli ilçenin kesiştiği bir nokta. Bayraklı gelecekte İzmir’in merkezi olacak. Ancak bununla birlikte Bayraklı’nın önemli sorunları var. Bayraklı’nın en önemli sorunu gecekondu mahallerimizdeki çarpık yapılaşma. Biz öncelikle bu mahallelerdeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıp, çağdaş, daha modern yaşanabilir, Bayraklı ve çevremize yakışır yaşam kalitesine ulaşmak istiyoruz.

Kentsel dönüşüm yaparken, olmazsa olmazımız kenti betonlaştırmayacağız. Yeşil alanları olan, daha fazla sosyal donatı alınları, yolları geniş olan ferah bir kent hedefliyoruz. Bu dönüşümü yaparken yerinde dönüşüm yaparak, hiç kimseyi yerinden ayırmayacağız. Oluşan bu ranttan üçüncü kişilerin nemalanmalarına kesinlikle izin vermeyeceğiz. STK ile muhtarlarla, demokratik kitle örgütleriyle değerlendirerek bir taslak oluşturacağız. Hazırladığımız bu taslağı ilgili alanlarda ilan edeceğiz. Vatandaşlar bizzat giderek hazırlanmış olan bu taslaklar üzerinde kendi yerlerini görmek suretiyle fikirlerini alacağız. Vatandaşların önerileri, itirazları doğrultusunda çözüm önerileri getireceğiz. Kesinlikle vatandaş oluru olmadan hiçbir işlem içerisinde olmayacağız.

whatsapp-image-2018-11-27-at-17.22.54(1).jpeg

PARSEL DEĞİL ADA BAZINDA DÖNÜŞÜM

 Tek ada içerisinde çözüm getiremiyorsak, iki veya üç adayı birleştirerek çözüm getireceğiz. Bayraklı’nın sahili ve denizi var. Ancak engeller nedeniyle Bayraklılar denize ulaşamıyor. Bu engellerin başında İZBAN geliyor. Bir de Altınyol diye tabir edilen Çanakkale yolu. İZBAN ve Çanakkale yolunu gerekirse yer üstü veya yer altından geçirmek suretiyle vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde sahile ulaşabilmelerini sağlamak istiyoruz.

‘SMYRNA’ antik kentinin Türk ve İzmir turizmine kazandırılmasını sağlayacağız

Bayraklı’da Smyrna Antik kenti var fakat henüz tam olarak ortaya çıkarılmamış. Biz bu projeyi Büyükşehir Belediyesi,  devletin diğer kurumları ve sponsor firmalar aracılığıyla hızlandırarak, Smyrna’yı gezi turizmine açmak istiyoruz. Böylece Bayraklı esnafı ve vatandaşımız olumlu etkilenecektir. Bayraklı’nın vapur iskelesi var fakat deniz ulaşımında çok aktif kullanılamıyor. Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek daha aktif kullanılmasını sağlayacağız. Biliyorsunuz, Manhattan diye tabir edilen gökdelenlerin yer aldığı alan büyük ölçüde Bayraklı sınırları içinde kalıyor. Adalet mahallemizin bir bölümü ve Turan mahallemiz bu proje kapsamında yer alıyor. Burada büyük oteller, iş merkezleri ve rezidanslar yapılıyor ve yapılmaya devam edilecek. Bunlar tamamlandığında biz Altınyolu ve İZBAN’ı yer altından ve yerüstünden geçirerek vatandaşlarımızı denizle buluşturacağız. Vapur iskelesini de aktif hale getirdiğimizde, Turan’daki özel sektörün yaptığı marina ile Bayraklı’nın çehresi değişecek ve Smyrna’nın tanınması noktasında önemli katkı sağlayacak. Bayraklı’da uluslararası Symrna Kültür Sanat Festivali düzenleyeceğiz. Ayrıca Bayraklı’nın üniversitesi yok, müzesi yok. İlçemize üniversite ve müze kazandırmak istiyoruz. Üniversitenin, sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.

whatsapp-image-2018-11-27-at-17.14.16.jpeg

‘Tarımsal üreticilerin ve el sanatlarının desteklenmesini sağlayacağız’

Yine Bayraklı’nın en geniş coğrafi alanına sahip Doğançay Mahallemiz var. İnşaat yoğunluğunun en az olduğu mahallemiz. Şu anda tarım, hayvancılık ve arıcılık yapılıyor. Orada yer alan kooperatifimizin faaliyetlerini belediye olarak destekleyerek daha da artırmak  istiyoruz. Organik tarım konusunda vatandaşlarımıza destek olacağız. Ürettikleri ürünleri İzmirlilerle buluşturmak amacıyla satış noktaları açmak istiyoruz. Bu satış noktalarının da Doğançay’daki yapay gölet çevresinde olmasını istiyoruz. Ayrıca bu gölet çevresinde mesire alanları ve kafeler yaparak, İzmirli ve Bayraklılı hemşerilerimizin rahatlıkla ulaşabileceği, nefes alabilecekleri bir alan yaratmak istiyoruz.

 ‘Amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz’

Ayrıca Bayraklı’da belediye eliyle veya amatör spor kulüplerince yapılan spor faaliyetlerini destekleyeceğiz. Gençler ve çocuklar arasında maalesef madde bağımlılığının fazla olduğu bir ilçeyiz. Biz gençlerimizi ve çocuklarımızı bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak anlamında gençliği spora, sanata ve müziğe yönlendirmek istiyoruz. Bayraklı’da var olan spor alanlarına yenilerini ilave edeceğiz. Bu alanları da Bayraklı gençlerimize ücretsiz kullandıracağız.

Benliği ve bencilliği bir tarafa bırakacağız

Ayrıca Bayraklı’da ihtiyaç duyulan noktalarda taziye evlerini yapacağız. Bazı muhtarlıklar hala konteynırda hizmet veriyor. Kentsel dönüşümle birlikte, alan yaratarak her mahallede semt merkezi yapıp onlara yer vermek istiyoruz.  Özellikle gecekonduda yaşayan kadınlarımızı daha fazla iş gücüne kazandırılmak için eğitsel çalışmalar yapacağız. Ayrıca Bayraklı’da en önemli sorunlardan biri işsizlik, bütün işsiz insanları belediye bünyesinde istihdam etmek maalesef mümkün değil. Ancak Manhattan projesi kapsamında Turan ve Salhane bölgesie yapılacak büyük yatırımlarda, Bayraklı’daki kardeşlerimizin istihdam edilmesi için gayret sarf edeceğiz. Yatırım noktasında gelen iş adamlarımızı destekleyeceğiz, teşvik edeceğiz ve Bayraklımızın insanlarına iş imkanı sağlamalarını isteyeceğiz. Gerekirse bu alanlarda çalışacak kişileri belediye eliyle eğiteceğiz. STK ve demokratik kitle örgütleriyle, muhtarlarla, partili, partisiz mahallelerdeki kanaat önderleriyle birlikte Bayraklı’yı yöneteceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim ama seçildikten sonra sadece CHP tabanına değil tüm partililerin başkanı olacağım.  Ben yerel yönetimlerin yapması gereken işlerle ilgileneceğim, Parti işlerinde İlçe Yönetimimiz idare edecek ve ben partinin işleyişi ile ilgili hiçbir müdahalede bulunmayacağım.

whatsapp-image-2018-11-27-at-17.14.23.jpeg

Bayraklı, işçisine en iyi maaşı veren belediye olacak

Bayraklı’daki sosyal yardımları kart ile denetim altına alacağız. İhtiyaç sahibi kişileri doğru tespit edip, hak eden kişilere bu yardımlar yapılacak. Yaşlılarımızın sosyal hayattan koparılmadan yaşlı bakım evi projemizi geliştireceğiz. Ayrıca; Bayraklı Belediye’de çalışan personelimizin çocukları ve ihtiyacı olan vatandaş için muhtelif yerlerde güvenle çocuklarını bırakabilecekleri kreşler açmak istiyoruz. Bayraklı’da kimsesizlerin kimsesi olacağız. İlçemizde toplumsal barışı sağlayarak, Bayraklı’dan bütün Türkiye’ye örnek ve herkese yoldaş, hayallere umut olacağız. Bayraklı’nın sorunlarını biliyorum ve bu sorunları ortadan kaldırıp dertlerine deva olmayı hedefliyorum. On yıldır devam eden yereldeki iktidarımızı daha da güçlendirerek Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel iktidarına Bayraklı’dan yol açmak istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.