CHP'li Polat'tan AK Parti'li Kaya'ya Balçova cevabı

CHP'li Polat'tan AK Parti'li Kaya'ya Balçova cevabı

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Balçova arsa mağdurları üzerinden eleştirmesine tepki gösterdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Balçova arsa mağdurları açıklamalarını eleştirmişti. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Kaya’ya “Tunç Başkan’ın Balçova arsa mağdurlarının sorunlarını çözecek şekilde planlama ile ilgili adım atması bazılarını sinirlendirmiş. Sayın Kaya çıkıp ‘hayal satıyorlar, insanların umutlarıyla oynuyorlar’ diyor. Tabi Sayın Kaya, ‘yaptım oldu’cu bir zihniyetin temsilcisi. Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışını Sayın Kaya bir türlü kavrayamıyor” sözleriyle cevap verdi.

Mahmut Atilla Kaya tarafından yapılan açıklamaları ‘karalama’ çabası olarak değerlendiren Polat, “Ne demiş Sayın Kaya; ‘Hazine’nin ve ormanın yerine de kanun ise kanun çıkararak sorunu çözeceğiz’. İnsanların hakları, sağlıklı bir çevre, yaşanabilir kent gibi olgular ya da orman alanı, ağaçlandırılacak alan, jeolojik açıdan sakıncalı alan gibi kavramlar Sayın Kaya’ya yabancı. Mevcut sorun, asıl yağma ve talan gözlüğüyle bakılarak çözülemez. Sayın Kaya, Tunç Başkan’ın, Büyükşehir Belediyesi’nin icraatları üzerine bilgisizce konuşarak eleştiri yaptığını sanıyor” dedi.

152237.jpg

"DAHA NE YAPILABİLİR?"

Balçova arsaları olarak bilinen bölgeyle ilgili de güncel durumu özetleyen Polat, “Bölgede tapulu parselleri içeren alana ilişkin imar planı 2011 yılında onandı ve plan halen yürürlükte. Yerleşmeye yönelik kısıtlayıcılar sebepler söz konusu. Parsellerden alınması gereken kamusal kesinti miktarının %76 oranlarına ulaşması ve bu oranın yasal zayiat oranının çok üzerinde olması nedeniyle bugüne dek imar uygulaması gerçekleşemedi. Yaşanan sorunların çözülmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı itibariyle Balçova Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak imar planı revizyonu çalışmalarına başlandı. Etüt çalışmaları güncellendi, Kurum/kuruluş görüşlerinin alınması süreci tamamlanma aşamasına getirildi. Sonuç olarak 2011 onay tarihli imar planında öngörülen %76 kamusal terk oranının %45'e düşecek şekilde yeni bir imar planı çalışmasının önü açıldı. Vatandaşlara mülkiyet hakkının verilebilmesi için de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda bir komisyon kuruldu. Hazırlanan imar planları önümüzdeki günlerde meclis gündemine taşınacak. Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışı böyle bir şey. Hem mağduriyetleri ortadan kaldırmak hem de çevreye saygılı, yaşanabilir kent oluşturmak için daha ne yapılabilir Sayın Kaya?” diye sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.