CHP’li Polat'tan Bergama Belediyesi'ne tepki!

CHP’li Polat'tan Bergama Belediyesi'ne tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu' belgesinin iptali için açılan davadan çekilen Bergama Belediyesi’ne tepki gösterdi.

İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Ovacık bölgesinde, bir altın madeni firmasına verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu' belgesinin iptali için açılan dava, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nde görüldü.

“GELECEĞE İHANET ETMEKTİR”

Çevrenin siyasi bir olay olmadığını vurgulayan Polat, “Bu davadan çekilmek yaşama, doğaya ve geleceğe ihanet etmektir. Bu olaya siyasi olarak değil, gelecek nesillere nasıl bir yaşam alanı bırakacağımız, doğaya ve çocuklarımıza olan sorumluluğumuz açısından bakmamız gerekiyordu. Ama bizi yanıltmadılar. Bergama Belediyesi başkanı bu kararla birlikte, ‘ben Bergama halkının içme suyu kaynaklarını korumayacağım’ demiştir. Doğa bunun hesabını soracaktır. Kozak'a Kapıkaya'ya yapılması planlanan altın madenine karşı, sonuna kadar çevreye sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.

“TELAFİSİ OLMAYAN BİR SIKINTI OLACAK”

Yapılması için ısrar edilen altın madeninin bölgeye çok fazla zararı olduğunu belirten Polat, “Altın madeni ile birlikte değerli yer altı sularına ağır metaller bulaşacak. Ülkemizde çam fıstığı üretiminin yüzde 80’i, dünya üretiminin ise yüzde 10’u bu bölgeden sağlanmaktadır. Yaklaşık 10 bin kişi geçimini çam fıstığı üretiminden karşılıyor. Hem tarım yapılamayacak hem de bölgede yaşayan 110 bin insan mağdur olacak. Türkiye’nin en kaliteli çam fıstığı ve geçimini sağlayan insanlar için telafisi olmayan bir sıkıntı doğacak. Aynı zamanda bölgede yaşayan insanlar göç etmek zorunda kalarak, var olan kültürlerinin yok olmasına sebep olacaktır” şeklinde konuştu.

‘KANDIRILDIK’ DEME LÜKSLERİ YOK

Şirketin kayyuma devredildiğini hatırlatan Polat, “Bergama’nın doğasını mahvedecek şirketin FETÖ/PYD bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Artık AKP için ‘kandırıldık’ deme lüksü yok. Çünkü çalışmaların yapıldığı dönemde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı FETÖ’nün kaçak finansörü Akın İpek, daha sonradan kayyuma devrediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve kayyumla gelip yöneten şirket, davadan bir an önce çekilip Bergama’nın doğası ve halkını düşünmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.