CHP'li Salıcı'dan ittifak vurgusu

CHP'li Salıcı'dan ittifak vurgusu

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Millet İttifakı’na yönelik, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığı bu yolda bütün örgütümüzle ittifaka sahip çıkarak; ama gönlümüzde altı okun olduğunu unutmadan yürüyeceğiz” dedi.

CHP İzmir İl Örgütü, dayanışma yemeğinde bir araya geldi. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarda bulunarak “Biz ittifakımızı koruyup genişleteceğiz. Biz görüşlere bakmadan aynı amaç için tek çatı altında bir araya gelebilecek kadar basiret ve olgunluğa sahibiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açtığı bu yolda bütün örgütümüzle ittifaka sahip çıkarak; ama gönlümüzde altı okun olduğunu unutmadan yürüyeceğiz” diye konuştu.



“Biz onu sandıkta yeneceğiz”
Bugün Covid-19 olduğunu açıklayan Erdoğan’a yönelik geçmiş olsun dileklerini ileten Salıcı, “Bizim rakibimiz eşiyle beraber Covid-19’a yakalanmış buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz onun sağlıklı olmasını istiyoruz çünkü onun sağlıklı bir şekilde sandık gününü görmesi gerekiyor. Hastalık ile değil sandıkta yenmek istiyoruz. Bizim tek rakibimiz ülkeyi bu hale getiren Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır” ifadelerini kullandı.
“Hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçlü CHP örgütlerimiz var”
Salıcı, CHP’nin iktidar olacağına dair en ufak tereddütleri olmadığını vurgulayarak, “Yayımlanan anketlere baktığımızda artık CHP’nin oyundaki yükselişin anketlerin ortalamasının gösterdiğini görüyoruz. Şu anda CHP yüzde 28’i açtı yeterli mi? Hayır değil. Bizim Türkiye’yi parlamenter sistem ile yönetebilmemiz için bu seçimlerden birinci parti olmamız gerekiyor. Önümüzde koymamız gereken bazı hedefler var ve bunu gerçekleştirebilecek güçlü bir CHP örgütü var” sözlerine yer verdi.
“Birçok alanda daha da gelişmemiz gerekiyor”
Sahada daha çok çalışarak iktidara emin adımlarla yürüyeceklerinin altını çizen Salıcı, şunları söyledi:
“Biz bu sözleri İzmir’de söyleyince anlamlı gelmeyebilir çünkü biz İzmir’de güçlüyüz. Bizim İzmir’de yaptıklarımızı görüyorlar ve bize oy veriyorlar. İlçelerde büyük oranla CHP’li belediye başkanları hizmet ediyor. Türkiye’nin esik olduğu bazı alanlar var. Biz doğu ve güneydoğuda eksiğiz. Bazı illerde yüzde 2-3 arası oy alıyoruz. Bizim istediğimiz sonucu alabilmemiz için oralara yoğunlaşmamız lazım. Bölgelerde Kürt, Türkmen, Azeri kim varsa bütün yurttaşlarımızı kucaklaşan siyasi anlayışı daha da göstermemiz lazım. Karadeniz’de istediğimiz noktada değiliz, birçok alanda daha da geliştirmemiz lazım.”



Yücel, “AKP iktidarının en iyi yaptığı şey zam ve istismardır”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel son 1 yılda elektriğe, yüzde 50 ile yüzde 130 arasında zam geldiğine dikkat çekerek, “AKP iktidarının en iyi yaptığı şey zam ve istismardır. İnsanlar bu yoklukta, ev ve dükkan kiraları kadar, elektrik faturası ödemeye mecbur bırakıldılar. 55 litrelik bir taşıt deposunun benzin masrafı son bir yılda 400 liradan 800 liraya çıktı. Son bir yılda benzine gelen zam yüzde 94” dedi.
“Bu kokuşmuş düzenden halkımızı kurtaracağız”
Doğalgaza 1 ay önce; evlerde yüzde 25, sanayide yüzde 50 oranında zam yapıldığını hatırlatan Yücel, “Gıda fiyatlarındaki artışı ise artık takip edemez olduk. Bir litre süt olmuş 10 lira, bir yumurta olmuş 2 lira, 1 kilo peynir olmuş 60 lira -70 lira. Anne babalar çocukların beden ve zihin gelişimi için gerekli temel gıda maddelerini alamayacak durumda. Market çalışanları ‘Gün içinde gelen yeni zamlar yüzünden etiketleri değiştirmeye yetişemiyoruz’ diyor. Bugün burada bulunan herkes, mutfaktaki yangından, her geçen gün artan yoksulluk, yolsuzluk ve adaletsizlikten zaten haberdar. Bizim yapmamız gereken bu gerçekleri halkımıza anlatmak ve bu çürümüş, kokuşmuş ve çarpık düzenden halkımızı kurtarmak” diye konuştu.
“20 Aralık kara bir gün olarak tarihe geçecek”
Zamlarla ilgili sert eleştirilerde bulunan Yücel, “Damat göreve geldiğinde dolar 4,5 lira, istifa ettiğinde dolar 8,5 lira. Lütfi Elvan göreve geldiğinde dolar 8,5 lira, görevi bıraktığında 13,5 lira. Milletimizin başına bomba yağdıran, 251 vatandaşımızı katleden FETÖ terör örgütü lideriyle fotoğrafıyla tanınan Nurettin Nebati göreve geldiğinde dolar 13,5 lira, görev yaptığı 20 gün gibi kısa bir sürede dolar 19 lirayı görmüş, sonra bir gecede 12 liralara düşürülmüştür. 10 liradan, 12 liradan dolar alıp, 18 liradan 19 liradan bozduranlar da zamanı geldiğinde yargı önünde hesap verecektir. 20 Aralık gecesi siyaset tarihimize, AKP iktidarının kendi halkını soyduğu kara bir gün olarak geçecektir” sözlerine yer verdi.
“Başkanımızın yanında durmaya devam edeceğiz”
Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e karşı, yapılan karalama kampanyalarına dikkat çekti ve ekledi:
“Bizler il örgütü olarak, tüm ilçe örgütlerimiz ve milletvekillerimizle Tunç başkanın yanında olmaya, karalama ve engelleme kampanyalarını boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Korkuları, İzmir halkının Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Sayın Soyer’e olan desteğinin aratarak sürmesinden geliyor. Korkuları, tüm engellemelere rağmen, İzmir Büyükşehir belediyesinin üretmesinden, sorun çözmesinden, dayanışmayı örgütlemesinden, çiftçinin, yoksulun, esnafın ve gençlerin yanında durmasından geliyor. Sayın Soyer gibi, ilçe belediye başkanlarımızda bizleri gururlandırıyor, yaptıkları hizmetlerle tüm karalamaları boşa çıkarıyorlar. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, tüm belediye başkanlarımıza güveniyor ve yanlarında durmaya, onları tüm saldırılardan korumaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”



Soyer, “Bu memlekette kimse yoksulluk çekmeyecek”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kürsüde İl Başkanı Yücel’in ifadelerini belirterek, “Arkamızın sağlam olduğunu bilmekten, sırtımızı partiye vermekten büyük bir gurur duyduğum uzu dosta düşmana söylemek istiyorum. Bu kadim topraklarda bu kadim kültürün evlatları olarak çok daha güzel bir memleketi beraber kuracağız. İktidara çok yakın olduğumuz bir dönemdeyiz, tek yapmamız gereken sımsıkı birbirimize sarılmak. Bu memlekette kimse yoksulluk çekmeyecek. Bu iktidarın belediyeleri olarak çok daha fazlasını memleketimize hediye etmenin gururunu yaşayacağız” dedi.



Böke, “Kurallar ile işleyen hukuk devletini kuracağız”
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise, “Dayanışma umudun ta kendisidir. İşte o dayanışmanın varlığını gösteren ve ne kadar büyük olduğunu ispat eden bu buluşmadan çok mutluyuz. Dayanışma ve umudu büyütme iradesi bu salonda yaşanıyor. Bunun parçası olmaktan onur duyuyorum. Bu umut ve dayanışma iradesi içinde bulunduğumuz ağır koşulları henüz kaldırmış değil. Bu dayanışma karanlığı aydınlığı çevirebilecek asıl siyasi iradedir. Bugünkü iktidar kurmuş olduğu düzeni açık ve siyasi tercihlerle isteyerek kurdu. Farklı siyasi tercihler iktidara geldiğimiz de biz de bilerek ve isteyerek bu iktidarın kurduğu keyfi düzeni değiştireceği. Biz kurallı işleyen hukuk devletini kuracağız” ifadelerini kullandı.
“Makyajlı veriler bile enflasyonu gizleyemiyor”
TÜİK’in tepki çeken verilerine değinen Böke, “Makyajlı veriler ile enflasyonu gizleyemiyor. Her sabah mini elektrik zamlarına, doğalgaz zamları ile karşılaşıyoruz. Her gün kaşıkla verilenin kepçeyse geri alındığını biliyoruz. 3 gündür Isparta’da elektrik yok OSB’lerde günlerce elektrik verilmedi. O zaman sormamız gereken soru açık ‘Neden?’ Çünkü ülkeyi rant devletine çevirip üreten değil dışa bağımlı yaptılar. Çözüm ne? Üreten ve bağımlı olmayan yeniebilir enerji ile yeşil dönüşümü yapan bir düzen kurmak” görüşünü aktardı.
Taşkın, “Emekli olunca sadece ağaçta kalan kedi haberi duymak istiyorum”
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ise, önümüzdeki seçimlerde CHP’nin iktidar olacağına dair şüpheleri olmadığını vurgulayarak, “Bizim bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor. Bize anketler bile bunu gösteriyor. Sahada daha çok çalışırsak oylarımız daha da artacak. Ben zoraki siyasetçiyim. Ben akademisyenim, hayalim emeklilik hayatımı İzmir’de geçirmekti. Bu ne demek mevcut iktidarın milyonlarca mağdur yarattığıdır. Ben ileride emekli olunca ağaçta kalan kedi haberleri görmek istiyorum. O nedenle burada mücadele ediyorum” dedi.
Kimler katıldı?
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliğe, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri ve Parti Meclisi Üyeleri, CHP’li ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolu başkanları ve yöneticileri katıldı.

2022/02/1644084704_4ae5ff53-e5d9-48c7-be80-fec1d47527a4.jpg

2022/02/1644084703_5b0c08d6-e066-43c9-a83c-91b547f1e997.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.