CHP'li Sengel, Barutçulularla ‘Biz Bize Sohbetler’de buluştu

CHP'li Sengel, Barutçulularla ‘Biz Bize Sohbetler’de buluştu

CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu kez Barutçulularla ‘Biz Bize Sohbetler’de buluştu. Sengel, Yörük Şenliği ile ünlü köyün tarihinin en görkemli Yörük Şenliği’ni 14 Nisan’da yapma sözü verdi.

Biz Bize Sohbetlerin ikincisini Selçuk’un Barutçu köyünde gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’i köy meydanında coşkulu bir kalabalık karşıladı. Yoğun katılımlı toplantıda Barutçu’nun tüm sorunlarını en ince ayrıntısına kadar söyleyen ve göreve geldiklerinde bu sorunlara nasıl çözüm bulacaklarını anlatan Sengel’in konuşmaları sık sık alkışlarla bölündü. 

Bir Yörük köyü olan Barutçu’nun değerlerini koruyan ve gelişimini bunun üzerine gerçekleştiren çok özel bir köy olduğunu vurgulayan CHP adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu değerlerle köyü marka yapma sözü verdi. Sengel, “Yörük Şenliği’yle değerlerini ortaya koyan bir köy burası. Yörük Şenliği normalde her yıl Mart ayında yapılıyordu, bu yıl Nisan ayının 14’ünde yapılacak. Yani biz belediyeye geçtikten sonra yapılacak. Bugünden söz veriyorum; Barutçu tarihinin en güzel , en görkemli Yörük Şenliğini Filiz Ceritoğlu Sengel ve Cumhuriyet Halk Partisi yapacak” şeklinde konuştu.

fcs-barutcu-22.2-(5).jpeg

MENDERES’İN TEMİZLENMESİ İÇİN GEREKİRSE KENDİMİZİ ZİNCİRLERİZ

Barutçu Gölü’nün ekolojik yapısının Menderes Nehri’nin kirliliğinden etkilendiğini ve balıklarıyla ünlü gölde artık balık yaşamadığını belirten Sengel, Menderes Nehri’nin temizlenmesi için gerekirse Ankara’da Bakanlığın önüne kendilerini zincirleyeceklerini söyledi. Sengel, “Menderes’in kirliliği verimli topraklarımıza zarar, ekolojimize zarar, balıkçılığa zarar, hayvanlarımıza zarar. Menderes’in temizlenmesini sağlamak zorundayız. Bunun için de mücadele etmek ve eylemlerde bulunmak zarındayız. Sizden de bu noktada destek bekliyoruz. Biz Barutçu Gölü’nün tekrar balık avlanır duruma gelmesini istiyoruz çünkü” diye konuştu.

fcs-barutcu-22.2-(8).jpeg

GENÇLERİN BURADA YAŞAMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Barutçu’nun sorunlarını sıralayan ve çözümleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Sengel, şunları dile getirdi: “Barutçu’nun köstebek yuvası gibi olan yollarının üzerinden yağ gibi geçilebilecek hale gelmesi lazım. Taziyeleriniz ve kına geceleriniz için üstü kapalı bir alana ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Bunu ve meydan düzenlemesini yapma sözünü veriyorum. Sokaklarında banklara ihtiyaç var. Farkındayız Barutçu’da çocuk yok. İlkokula giden çocuğun kalmadığını muhtarımız söylüyor. Çünkü genç nesil geçimini sağlayamadığı için göç ediyor. Gençlerin burada yaşamaya devam edebilmesi için Barutçu’nun tüm özelliklerini ortaya çıkarabilmemiz gerekiyor. Biz hep Selçuk’u marka kent yapacağız dedik ve bunu her mahallede, her köyde gerçekleştirerek yapacağız. Köyleri yok etmeye yönelik olan bu sisteme dur dememiz gerekiyor. Köylerimiz çok değerli ve verimli topraklarında yetişen ürünlerden turizme açılmaya elverişli doğal güzellikleriyle marka olmayı hak ediyor.”

fcs-barutcu-22.2-(3).jpeg

YÖRÜK ATASÖZÜNÜ HATIRLATTI: BEN KENDİ YEMİMİ…

Kalabalığa seslenen CHP Adayı Sengel, kendilerinden istedikleri şeyleri ekibine not ettirmelerini istedi. Sengel, “Eksiklerimiz varsa lütfen bize ‘şu sorunumuz da var’ diyerek yazdırın. Sizlerin vereceği değerli akıllara çok ihtiyacımız var, onları bizimle paylaşın. Biz de elimizden geleni yapalım. Çünkü biz biliyoruz ki kalkınmanın temeli kırsal. Kırsalı yok etmeyecek hale getirmemiz gerekiyor. Bir 5 yılı hakkıyla geçirelim, bir Yörük atasözü vardır; ‘Yörük at yemini kendi artırır’ diye. Ben kendi yemimi kendim artıracağım. Kendimden çok eminim, tüm sorunları halledeceğiz ve Barutçu’yu değerinin üzerinde bir noktaya taşıyacağız. Mevcut problemlerinizle ilgili direk benimle muhatap olacaksınız ve ben de elimden geleni yapacağım. Meclis üyelerimizden iki tanesi de Yörük’tür. Ali İhsan Karaduman ve Süleyman Candan, Dilek Yolcu’nun da bir tarafı Yörük’tür.  Onlar da sizlerin temsilcisi olacaklar” açıklamalarını yaptı.

fcs-barutcu-22.2.19.jpeg

CHP Selçuk adayı Sengel konuşmanın sonunda söz alanları dinledi, orada olan herkese teşekkür ederek, “Güzel yüreklerinizden, hamarat ellerinizden öpüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.