CHP'li Sengel, Biz Bize Sohbetler’i Zeytinköy’de başlattı

CHP'li Sengel, Biz Bize Sohbetler’i Zeytinköy’de başlattı

CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Biz Bize Sohbetler’i Zeytinköy’de başlattı.

Yoğun katılımın olduğu buluşmada sorunları ve çözüm önerilerini tek tek sıralayan Sengel’in konuşması alkışlarla bölündü. Coşkulu kalabalıkla interaktif bir sohbet gerçekleştiren Sengel,  tüm köylerde katı atık bedelini de en alt sınıra çekeceklerinin müjdesini verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, ‘Biz Bize Sohbetler’ adı ile düzenlediği buluşmaların ilkini Zeytinköy’de gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu buluşmada yaptığı konuşmada köyün tüm sorunlarını sıralayan ve çözümlerini sunan Sengel konuşmanın sonunda uzun süre alkışlandı. Kadınların da yüksek katılım gösterdiği toplantıda Filiz Ceritoğlu Sengel, Biz Bize Sohbetleri çok değer verdikleri için ilk olarak Zeytinköy’den başlattıklarını dile getirdi. Konuşmasına sorunları bilen ve çözüm önerilerini sunan siyasetçi vurgusu yaparak başlayan Sengel, “Bu süreçte her şeyi hallederiz diyenden uzak durunuz. Sorunları gerçekten bilen, çözümlerle ilgili bir ivme kazandıracak siyasetçilerin arkasında durunuz. Neden? Her şeyi hallederiz değil neyi nasıl halledebileceğini ortaya koyanlardanız biz. Buralara asılmış olan afişlerle siyaset yapmıyoruz. Sözlerimizle eylemlerin bir olması için çaba sarf ediyoruz. O yüzden sizlerin de desteğini bekliyoruz” dedi.

fcs-zeytinkoy-21.2-(1).jpeg

KATI ATIK BEDELİNİ TÜM KÖYLERDE EN ALT SINIRA ÇEKECEĞİZ

Zeytinköy’ün turizm ve tarım açısından marka olacak özellikte doğal güzellikleri ve ürünleri olduğunu söyleyen Sengel, “Biz Zeytinköy’ün neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Turizm açısından ivme kazanması gerektiğini, tarım açısından markalaşması gerektiğini biliyoruz. Problemleri bildiğimizi söylemekle kalmıyoruz, çözüm önerilerini de çok iyi biliyoruz. Zeytinköy narıyla ünlü. Narımız marka olacak ve yurtdışına ihraç edilecek. Buraya bir kantar noktası kurup markalaşma yolunda ivme kazandırmak istiyoruz, projelerimiz hazır. Gençlerimizin halı sahası yok biliyoruz. Onlara içinde halı sahası, basketbol sahası da olan bir sosyal tesis kazandıracağız. Zeytinköy’ün sorunlarından birinin de taziyeler, düğünler ve kına geceleriniz için kapalı alan sorunu olduğunu biliyoruz. Bunu projelendirecek ve hızla inşa edeceğiz. Kanalizasyon sorununun yıllardır kanayan ve acil çözülmesini istediğiniz sorununuz olduğunu biliyorum, buraya gelmeden önce İZSU ile görüştüm öncelik vereceğim konu bu olacak” açıklamasını yaptı. Köylerde uygulamaya geçirecekleri projeleriyle ilgili ipuçları da veren CHP adayı Sengel, “Katı atık bedelini tüm köylerde kanunun izin verdiği oranda en alt sınıra çekeceğimizin sözünü veriyorum” diye konuştu.

fcs-zeytinkoy-21.2-(3).jpeg

KAZAN GÖLÜ’NÜ TEMİZLEYİP TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Zeytinköy’ün doğal güzelliklerinden biri olan Kazan Gölü’nü tertemiz hale getirerek turizme kazandırma sözü veren Sengel, sivrisineklerin yarasa haline geldiğinden yakınan teyzeye gölü temizledikten sonra balkonunda onunla çay içme sözü verdi. Sengel, “Zeytinköy’deki gençlerin yüzmeyi burada öğrendik dedikleri doğa harikası Kazan Gölü’nün ekolojisine sahip çıkarak, balıkları öldürmeyecek hale gelecek şekilde, tertemiz turizm alanında da önemli bir yer haline getirme sözü veriyorum. Sadece Selçukluların uğradıkları bir yer olmaktan çıkarıp daha fazla insanın gelmesini sağlamamız, tanıtmamız gerekiyor ama önce temizlememiz ve etrafını düzenlememiz gerekiyor. Sivrisinek problemi de var göl çevresinde bunun için de temizlememiz gerekiyor” diye konuştu.

fcs-zeytinkoy-21.2-(7).jpeg

GENÇLERİMİZE İSTİHDAM SAĞLAMAK İÇİN MARKA OLMALIYIZ

Her platformda Selçuk’u marka kent yapmak istediklerini dile getiren CHP Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bunun yanlış anlaşılmasını istemediğini, kente geri dönüşümü olacak şekilde adımların atılacağını vurguladı. Sengel, “Biz, Selçuk’un adının sağda solda geçmesi değil, hem turizm hem de tarım anlamında değerlerimizin bir kat daha artması anlamında markamızın oluşmasından bahsediyoruz, daha tanınılır olmaktan bahsediyoruz. Zeytinköy’ün tarıma dair, turizme dair bu kadar özelliği varken bunların başkaları tarafından da bilinmesini istiyoruz ki Zeytinköy’deki istihdam sorununa bir nebze olsun çözüm bulabilelim. İş problemlerini çözebilmemiz için önce burada bir kalkınma sağlamamız lazım. Gençlerimizi ekonomiye dahil edebilmemiz lazım. Belediyeye geldiğimiz zaman bir çocuk meclisi bir de genç meclisi kuracağız. Selçuk’un yetiştirdiği yetenekli gençlerin, çocukların projeler üretmesini ve bu projeleri o çocuklar para kazansın diye hayata geçirmek istiyoruz. Biz hap, kente kentte yaşayanlar sahip çıkar dedik. İstihdamı gençlerin projeleriyle çözmek istiyoruz. Bunu genç meclisle başaracağız” ifadelerini kullandı.

fcs-zeytinkoy-21.2-(12).jpeg

DÖNEN DÖNSÜN YOLUNDAN, BİZ DÖNMEYECEĞİZ YOLUMUZDAN!

Kendisini dikkatle ve alkışlarla eşlik ederek dinleyen kalabalığın büyük bir güç verdiğini, Zeytinköy’ün kadınlarının da özel bir yere sahip olduğunu belirten Sengel, konuşmasını coşkulu bir bitişle tamamladı. Sengel şunları söyledi: “Biz kararlıyız, inanıyoruz, biz başaracağız diyoruz. Başaracağız derken tüm kentte yaşayan herkesle başaracağız diyoruz. Bu köyde yaşayan hangi partili olursa olsun herkesle başaracağız diyoruz. Çünkü biliyoruz ki Zeytinköy’e Zeytinköy’de yaşayanlar sahip çıkacak. Biz size destek olarak, siz de bize destek olarak bu köye, bu kente sahip çıkacağız. Pir Sultan Abdal’ın darağacına giderken söylediği gibi ‘dönen dönsün yolundan, biz dönmeyiz yolumuzdan’ diyoruz. Biz dönmeyeceğiz yolumuzdan! Biz Zeytinköy’ü hak ettiği yere getirmek için yola çıktık. Zeytinköy’e de Mart’ın sonunda baharı getireceğiz!”

Biz Bize Sohbetlerin ikinci durağı ise Barutçu köyü olacak. Bugün (21.2.2019) saat 19.00’da köy meydanındaki toplantıda Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel Barutçulu hemşehrileriyle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.