CHP’li Sertel: Gençlerin yolunu açın, onlara kadro sağlayın

CHP’li Sertel: Gençlerin yolunu açın, onlara kadro sağlayın

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 73 üniversitede bölümü bulunan ve mezun sayısı 25 bine ulaşan Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri atama bekliyor. 

Atama bekleyen mezunların hak arama mücadelesi ile oluşturduğu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Platformu’nu temsilen bir grup genç, sorun ve taleplerini iletmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’i TBMM’de ziyaret etti. CHP Grup Toplantısı’na da katılan platform temsilcileri Atila Sertel’e sorunlarını anlatan bir dosya sundu.

“25 BİN MEZUN ATAMA BEKLİYOR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Tıbbi Sekreterler, hemşireler, laborantlar ve diğer sağlık bölümlerinden mezun olanlar gibi Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri de atama bekliyor. Bakanlıklara ve ülkeyi yöneten tek kişiye sesleniyorum; bu gençlerin yolunu açın, engel olmayın onlara kadro sağlayın” dedi.

Tıpkı sosyal medya üzerinden adalet arayan binlerce vatandaş gibi gençlerin de sosyal medya üzerinden hak arama mücadelesi verdiğini hatırlatan Atila Sertel, gençlerin hesapsızca açılan bölümlerden mezun olduğunu ancak mezun olduktan sonra iş bulamadıklarını söyledi. Sertel, şöyle devam etti:

“Üniversiteyi bitirmiş gençlerimiz iş bulamıyor ve geleceklerini kuramıyor. Farklı bölümlerden mezun çok sayıda genç haklarını sosyal medya üzerinden arıyor. İktidara seslenerek atama istediklerini belirtiliyorlar. Meclis’te de beni ziyaret ettiler. İşsizlikle ilgili taleplerini dile getirdiler. 2009 yılında açılan bölüm mezunlarının sayısı 25 bine ulaştı. Her yıl 5 bine yakın mezun veriliyor. Ama 2012 yılından bu yana yapılan atama sayısı yalnızca bin 581. Ağız ve Diş sağlığı teknikerleri bu üniversiteleri açan devletin kendilerine iş imkanı sunmasını bekliyorlar haklı olarak. 85-90 puan almalarına rağmen atanamıyorlar. Onların yapacakları işler hemşirelere ve temizlik kadrosundaki insanlara yaptırılıyor. Madem bu çocukları istihdam etmeyeceksiniz bu bölümler neden açıldı? Gençler bunu soruyor bizler de bu sorunun cevabını bekliyoruz. Mezun oldukları alanda çalışmak istiyorlar. Gençlerimize bir an önce istihdam sağlanmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.