CHP'li Serter, 'Beyaz Altın yok ediliyor!'

CHP'li Serter, 'Beyaz Altın yok ediliyor!'

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Tarım Bakanı Pakdemirli’ye sert çıktı ve "Mart'ta pamuğu destekleyeceğiz dediniz, hala ses, destek yok, pamuk üreticisi zorda!" dedi.

İzmir Milletvekili Serter:"Ege'nin en kaliteli beyaz altını destek bekliyor, pamuk üreticisi" Pamuk ölüyor "diyor.  CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, Bergama'nın en önemli ekonomik değerlerinden olan ve Ege'nin "beyaz altını" olarak adlandırılan pamuğun yetiştirildiği Aşağıkırıklar ve Yenikent köylerini ziyaret etti, pamuk üreticilerinin sorunlarını dinledi.

serterpamuk2.jpg

Beyaz Altın yok ediliyor

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bergama'nın pamuk üreticileriyle tarlalarında konuştu. Serter, "Devlet, bundan 6 ay önce pamuk üreticilerini destekleyeceğini açıkladı, hala prim fiyatı belli değil, pamuk tarlada bekliyor. Üreticiler bugün hala 0.80 kuruş olan prim desteğinin en az 1.25 TL olmasını, her geçen gün artan giderlerinin karşılanmasını bekliyor. Pamuk toplama makinesinin 1.2 milyon olması nedeniyle üretici kiralama yoluna gidiyor, ilaçlama giderleri zaten bellerini kırıyor, ayrıca yurtdışından ithal edilen pamuğa verilen teşvikler sonunda Ege'nin en değerli beyaz altını yok ediliyor ve Bergama üreticisi Atalarımızdan miras kalan beyaz altını "devlet bize zehir etmesin” diye bağırıyor” dedi. 

serterpamuk3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.