CHP'li Serter'den orman yangını tepkisi!

CHP'li Serter'den orman yangını tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bakan Pakdemirli’ye yangın tepkisi ve iki  soru : “Siz Bakan mısınız yoksa yangın söndürme şefi mi? THK uçakları nerede?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, üç gündür söndürülemeyen ve İzmir’in Karabağlar ilçesinden başlayarak Menderes’e ve Seferihisar’a kadar ulaşan yangınlara müdahale konusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sert tepki gösterdi. Havadan yangın bölgesini denetleyen Pakdemirli’ye tepki gösteren Serter, “Yukarıdan yangını izliyor, talimat veriyor. 3 gündür yangını kontrol altına alamayan iktidarın bakanı mısın yangın söndürme şefi misin?” dedi. 

bedri-serter-yangin2.jpg

İzmir’de yangınların devam ettiği yerlerde inceleme yapan ve vatandaşların yangın söndürme çabalarına destek veren İzmir Milletvekili Bedri Serter, yangına müdahale konusunda yetersiz kaldığını iddia ettiği Bakan Pakdemirli’ye tepki gösterdi. İzmir’in yangınlarını 40 saate yakındır söndüremeyen hükümetin Bakanı’nın helikopterle yangını denetliyor görünmekten ve astlarına talimat vermekten başka bir şey yapmadığını söyleyen Serter, “Bakan valiye talimat veriyor, vali, kaymakama talimat veriyor. Bu mudur profesyonel yangın söndürme organizasyonunuz ? 26 helikopter yangın söndürmeye müdahale ediyor diyorsunuz, oysa ki sahada kaldığım saatler içinde sadece 2 helikopter havadaydı. 250 arazöz çalışıyor diyorsunuz, nerelerdeler? Bin personel müdahale ediyor diyorsunuz, hepsi birbirine bakıyor ve Bakandan başlayan “talimat zincirinden” talimatın gelmesini bekliyorlar” dedi.  

Ayrıca bu yanan ormanların ve içinde yaşayan binlerce canlının en az 50 yıl sonra tekrar geri kazanılabileceğini vurgulayan Serter, “Tüm yetkilileri aklı selim bir şekilde yangınları çıktıkları noktada hapsedip profesyonelce söndürme işlemlerini yapmaya çağırıyorum. Ayrıca yangınların en kısa sürede söndürülmesi noktasında kendilerinin de yaşam alanı olan orman köylülerinin bilgisine başvurulmasının da çok hayati bir önem taşıdığını da belirtmek istiyorum” dedi.

bedri-serter-yangin6.jpg

THK Uçakları nerede?

İzmir Milletvekili Serter, THK uçaklarının nerede olduğunu sorarak, “Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu’na değil de mimarlık şirketlerine yangın söndürme işini verirseniz, profesyonel ellerden yangın söndürme işini alırsanız, ne yangınları söndürebilirsiniz ne de o helikopterden inebilirsiniz. Bakanı da Saray’dan olanı biteni öylece izleyen iktidarın başını da ciddiyete davet ediyor, bir an önce THK’nın uçaklarını devreye sokmalarını ve yangınları söndürmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.