CHP'li Sındır'dan 19 Mayıs mesajı!

CHP'li Sındır'dan 19 Mayıs mesajı!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

CHP'li  Sındır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin yaptığı basın açıklamasında işgalci emperyalist güçlere karşı tam bağımsızlık, saltanata ve ihanet odaklarına karşı milli egemenlik mücadelesinin 19 Mayıs 1919’da başladığını ve bu günün ulusumuz için yeniden doğuşun günü olduğunu söyledi.

“BAĞIMSIZLIK ROTASINI TARİHE KAZIYARAK ÇİZDİLER”

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a çıkışının sadece Türkiye tarihini değil dünya tarihini de derinden etkilediğini ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “Ulusal günler bizler için tarihimizi, hürriyet ve bağımsızlık için ödenen bedelleri hatırlama günleridir. 19 Mayıs 1919’da yoksul ve bitap düşmüş, teslimiyete boyun eğdirilmiş bir halkın 'ya istiklal ya ölüm' parolasıyla emperyalizme, saraya ve sultana karşı Atasının önderliğinde yeniden ayağa kalktığı gündür. Ve bu özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi sadece ulusumuzun kaderini belirlemekle kalmadı. Dünyayı ve özellikle coğrafyamızı da çok derinden etkiledi.  Bağımsızlık rotasını tarihe kazıyarak çizen Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, bu mukaddes mücadeleyi ırk, din, dil, mezhep farkı gözetmeden bireylerin özgürce yaşadığı bağımsız bir Cumhuriyetle taçlandırdı, mazlum milletlere örnek oldu” dedi.

kos-(1)-021.jpg

“TARİH KARŞISINDA DA BUNUN HESABINI ELBET VERİRLER”

19 Mayıs 1919’un emperyalizme ve saltanata karşı ulusal egemenlik mücadelesinin başladığı, bir milletin var oluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “1919 senesi Mayıs’ının 19'uncu günü Samsun'a çıkanlar bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunu sağlayan, Anadolu’nun makus talihini, kaderini değiştirenlerdir. Ne acıdır ki Atatürk ve arkadaşları sadece emperyalizmle değil,  yerli işbirlikçiler, ihanet odakları, saray dalkavuklarıyla da mücadele etti. İşgalci emperyalist güçlere karşı tam bağımsızlık, saltanata ve ihanet odaklarına karşı milli egemenlik mücadelesi 19 Mayıs 1919’da başladı ve ulusumuzun yeniden doğuşunun günü oldu. 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan, gibi milli bayramlarımızı unutturmaya çalışanlar ya da onların yerini doldurmaya çabalayanlar nafile bir çaba ve gaflet içerisindedir. Tarih karşısında da bunun hesabını elbet verirler” dedi.  

“EVLERİMİZDE KUTLAMAK ZORUNDA KALDIĞIMIZ SON BAYRAM OLSUN”

Boyun eğmeyen, hürriyeti ve bağımsızlığı tek yol seçen Türk Ulusu'nun evlatları olarak 19 Mayıs’ı heyecanla kutlayacaklarını söyleyen Sındır, “salgın nedeniyle neredeyse 1 buçuk yıldır olduğu gibi 19 Mayıs'ın coşkusunu da evlerimizde yaşayacak, balkonlarımızı yine Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevireceğiz. Evlerimizde kutlamak zorunda kaldığımız son bayramın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olmasını diliyoruz. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma idealinden asla vazgeçmeyen, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakabilmek için en ağır bedelleri ödeyen, 19 Mayıs’ta emperyalizme karşı tarihin en büyük direnişini başlatan, aklın ve bilimin ışığında devrimler ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk ve onun gibi vatan, millet davasına hayatlarını adamış atalarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Aydınlık ve çağdaş bir Türkiye gençlerimizin omuzlarında yükselecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.