CHP'li Sözüpek'ten Madımak açıklaması

CHP'li Sözüpek'ten Madımak açıklaması

Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, meclis konuşmasında Sivas Katliamı'na değindi.

Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, Karabağlar Belediyesi'nin meclis toplantısında 2 Temmuz 1993'te gerçekleştirilen Sivas Katliamı'na değindi. Sözüpek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bugün aydınlığın karanlığa, sevginin nefrete yenildiği günlerden birisi daha. Bundan 25 yıl önce, gözü dönmüş bir güruh bize kötülüğün sıradanlığını bir kez daha gösterdi. 2 Temmuz 1993'de, memleketin orta yerinde 35 kişi yakılarak katledildi. Adalet beklenen her sene biraz daha kapandı kapılar yüzümüze ve bir kez daha yapanın yanına kaldı.

Sivas’ta aydınlığı, çağdaşlığı yok etmeye çalıştılar ilimi bilimi tercih eden bu toplum orada zulümle karşılaştı yapılan zulüm insanlık ayıbıdır. İnsanlığın yüz karasıdır Bırakın Türkiyeyi tüm dünyanın ayıbıdır. Hangi dinde hangi mezhep de insan yakmak var Dilerim ki bundan sonra olmasın .Dinimiz dilimiz ırkımız mezhebimiz ne olursa olsun önce insan olalım insan sevgisinde birleşelim.

Sivasta bir insanlık suçu işlenmiştir 35 canın yaşamını yitirdiği bu katliam; çağdaş demokratik laik cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır.Sivasta yitirdiğimiz aydınlarımızı özlem acı ve saygıyla anıyorum.Acı anıları birer demokrasinin ışığı olan aydınlarımızı unutmadık unutturmayacağız. Acımız sonsuza dek sürecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.