CHP'li Torun, 'Tek adam rejiminin yönetim kabiliyeti kalmamıştır'

CHP'li Torun, 'Tek adam rejiminin yönetim kabiliyeti kalmamıştır'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, açıklamalarda bulundu. 

Torun'un konuşmasından satır başları:

Pandemi döneminde bütün dünya ülkeleri vatandaşların evinde sağlıklı kalmalarını telkin edip onların yaşamlarını güvence altına alırken maalesef bizi yönetenler kredi olanakları sundular, geri ödemeli faizli imkanlar tanıdılar ama bugüne kadar içtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe kadar vergi ödeyen vatandaşlar hükümetten o yardım elini göremediler. Sadece bu sürece kadar 60 milyarın üzerinde faiz ödendi ama vatandaşa bu kadar bütçeden düşen 5 buçuk milyardı. Bu da maalesef içinde bulunduğumuz durumu gayet net bir şekilde ifade etmektedir. Artık bu yapının bir yönetim kabiliyeti kalmamıştır. Onlar saraylarında her türlü imkanlar varken bir elleri yağda bir elleri baldayken vatandaş ekonomik krizin pençesinde bir çok imkansızlığın içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. İktidardakiler sadece iktidar sürelerini uzatmak, sadece kendi konforlarını devam ettirme amacındalar. Vatandaş onların umurunda değil.

Seyit Torun İstanbul seçimleri için şu ifadeleri kullandı:

‘İSTANBUL SEÇİMLERİ BİLE ONLARIN AKLINI BAŞINA GETİRMEDİ’

‘İnsanlar kendi iradelerinin üzerine hipotek koyulması haksız hukuksuz bir şekilde seçimin iptal edilmesine vatandaşların verdiği bir tepkiydi, bir hukuk, demokrasi arayışıydı. İkinci seçimede Türkiye’nin heryerinden insanlar bu davaya inandılar ve mücadeleyi her anlamda sürdürdüler. Örgütlerimiz bütün çabalarıyla bütün enerjileriyle birikimleriyle katkı sağladılar. İstanbul seçimi aslında demokrasiye inansalar onlar için bir yerde güven oyuydu çünkü Cumhurbaşkanının iradesiyle iptal edilmiş bir seçim vardı bu karar ve yönetim sorgulandı. Demokrasiyi sadece araç olarak görenlerin, milli iradeyi sadece kendi çıkarları için düşünenlerin halkın iradesini analiz edecek birikimi yoktu. Görünen o ki İstanbul seçimleri bile onların aklını başına getirmedi hala irade gaspı içindeler, hala vatandaşın iradesini hipotek altına almaya, haksız hukuksuz bir şekilde görevden almaya, çalıştırmamaya ve belediyeleri bir şekilde pasifize etmeye çalışıyorlar.’

‘PANDEMİ SÜRECİNDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK'

Pandemi döneminde beldeden büyükşehire kadar bütün belediye başkanlarımız olağanüstü işler başardı. Her türlü engellemelere haksızlığa hukuksuzluğa karşı kendileri bir çözüm ürettiler. Belediye Başkanları maske dağıttılar , ekmek dağıtmaya çalıştılar , bağış toplamaya çalıştılar engellediler. Kendileri Vefa Destek Grubu’na belediyelerimiz olmasaydı vatandaşımıza ulaşamayacaklardı. Sadece belediyelerimiz kendi imkanlarıyla değil Vefa Destek Grubu’na katkı sağlayarak onlara her türlü desteği vererek vatandaşlarımızın bu süreçten etkilenmemesi adına çalıştılar. Onlar engelledikçe belediye başkanlarımız sürekli projeler üretti. Haksız hukuksuz bir şekilde bağış toplanmasını engellediler ama belediye başkanlarımız Askıda Fatura’yı getirdi, veresiye defterleri silindi yani bir şekilde vatandaşlarımızın içinde bulunduğu sorunu giderebilme adına çözüm yolu ürettiler.Belediyeler vatandaşlara daha da yardım ederek hastalığın yayılmasının önüne geçtiler. Süreci başarıyla yönetip pandemi sürecinden alnımızın akıyla çıktık. Büyükşehire bağlı AKP’li ilçe belediyesi kendi meclis çoğunluğunu kullanarak bir kredi talebinde bulunuyor orda destek buluyor ama aynı kendisi büyükşehir meclisinde belediyenin vatandaşın daha iyi hizmet almasına yarayacak bir öneriye ret veriyor. Bu akıl dışı bir olay bu ne kadar talimatlı olduklarını ve asıl olan vatandaşa hizmet etmek değil siyaseten tek adam iradesini devam ettirmek üzere yapılmış bir çalışmadır. Bu anlayış zehirli, hastalıklı bir anlayış. Bu anlayışı reddediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.