CHP'li Vekil Arslan: Depremzedeler otellerden çıkarılacak mı?

CHP'li Vekil Arslan: Depremzedeler otellerden çıkarılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan ülkemizin dört bir yanına yerleştirilen depremzede vatandaşlarımız için duyduğu kaygıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremler nedeniyle ülkemizin dört bir yanına yerleştirilen depremzede vatandaşlarımız için duyduğu kaygıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde CHP’li Arslan, ‘Turizm kenti İzmir, Muğla, Mersin ve Antalya gibi illerimize yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızın turizm sezonu yaklaştığı göz önüne alınacak olursa, otellerden çıkarılarak mağdur edilmeleri söz konusu olacak mıdır? Buna dair planlamanız nedir?’ diye sordu.

2-kopya.jpg

CHP’li Arslan İçişleri Bakanı Soylu’dan İzmir’e gelen depremzede vatandaşların sayısını ve demografik bilgilerini istediği önergesinde önemli bir soruya da yanıt aradı. CHP’li Arslan, ‘Depremzede vatandaşlarımızdan kaç kişi hangi otellere yerleştirildi? Özellikle turizm kenti İzmir, Muğla, Mersin, Antalya gibi illerimizdeki otellerin turizm sezonu da göz önüne alındığında vatandaşlarımızı ağırlama koşulları nedir? Bu illerimizdeki oteller depremzede vatandaşlarımızı belli bir takvim içerisinde çıkaracaklar mıdır? Vatandaşlarımızın ikinci bir mağduriyet yaşamalarını istemiyoruz.’ Dedi.

Söz konusu otellere ilişkin bir destek, teşvik, vergi muafiyeti ya da başkaca bir olanak sunulup sunulmadığını sorgulayan CHP’li Arslan, "İlgili bakanlıkların bu konuda aldıkları tedbirleri kamuoyuna paylaşmalarını bekliyoruz. Ülkemiz için önemli bir ekonomik kaynak sağlayan turizm sektörüne ilişkin bu dönemde hangi yatırımların yapıldığını, rezervasyon durumlarını ve iptallerin söz konusu olup olmadığını ayrıca sorguluyor; Bakanlığın bu konuda turizm sektör temsilcileri ile veya ilgili otellerle bir anlaşması var mıdır koşulları nedir açıklamalarını istiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlamaları istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergeleri için CHP’li Arslan, "Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde birincisi 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonucu Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Elazığ’da binlerce bina yerle bir oldu. Yetkililerce 45 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüz binin üzerinde kişinin de yaralandığı açıklandı. Ayrıca depremin yaşandığı illerimizden Türkiye’nin pek çok kentine depremzedelerimiz yerleştirildi. Bu kapsamda İzmir ilimize de söz konusu illerimizden depremzede vatandaşlarımız geldi. Başta belediyelerimiz olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşlarımıza yardımcı olunmakta. Bu kapsamda deprem illerinden gelen mağdur vatandaşlarımız, KYK yurtlarına, kamu kurumlarına ait misafirhanelere, otellere yerleştirilmekteler. Yaşanan bu büyük acının ardından el birliği ile yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.