CHP'li Yücel: 100’üncü yılda bunları tarihe gömeceğiz!

CHP'li Yücel: 100’üncü yılda bunları tarihe gömeceğiz!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, “Bu güzel baharda çifte bayram geçiriyoruz ama en güzel bayramımızı 15 Mayıs sabahına uyandığımızda yaşayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Deniz Yücel, Ramazan Bayramı ve bayramın 3’üncü gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılını kutlayan Yücel, seçim çalışmalarına Kemalpaşa’nın Ulucak, Sütçüler, Akalan, Çambel köyleri ile Çiğli Balatçık’ta iftar sonrası kafelerde gençleri ziyaret ederek sürdürdü.

dy-bayram-bulten-21-4-23.jpg

Bayram öncesi insanların Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dolayı umutlarının arttığına şahit olduklarını dile getiren Yücel, “Çifte bayram yaşıyoruz. Hem ağızlarımızın tatlanacağı, büyüklerimizin sevineceği, geleneklerimizi yaşayacağımız Ramazan Bayramını hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Bayramların bu yıl insanların umutlarını yükselten bir coşkusu var. Çünkü herkes biliyor ki asıl bayramımızı 14 Mayıs’ta oylarımızı kullanıp 15 Mayıs sabahına uyandığımızda kutlayacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu kanıtlayacağız” dedi.

dy-bayram-bulten-21-4-1.jpeg

"EGEMENLİK MİLLETİNDİR DİYORUZ"

Bugün yaşanan bütün sorunların kaynağının her türlü yetkiyi ve gücü tek bir kişinin kullanmasına imkan veren başkanlık sistemi olduğunu vurgulayan Yücel, “Millet açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten kıvranırken, eşe dosta 3'er 4'er maaş bağlayan, yandaş firmaların yüz milyonlarca lira vergi borcunu silen, geçiş garantili otoyol ve köprülerle çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alan bir siyasi iktidar var. Bu adaletsiz, liyakatsiz ve basiretsiz yönetimin ve düzenin tek sorumlusu tek adam yönetimidir. Tek adam yönetimine, her şeyi ben bilirim anlayışına, saray ve saltanat meraklılarının iktidarına karşı bugün daha da net bir şekilde 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyoruz. 14 Mayıs’ta parlamenter sistemin yeniden inşa edileceği, milletin egemenliğinin geri getirileceği bir düzen için oyumuzu kullanacağız” dedi.

"BUNLARI TARİHE GÖMECEĞİZ!"

23 Nisan 1920’de kurulan Gazi Meclisimizin çatısı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetine sahip çıkan CHP’nin cumhuriyetin en kutsal değerlerine de sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini ifade eden CHP İzmir Adayı Deniz Yücel, “23 Nisan bayramı çocuklarımızın mutlu olacağı kutlamaların yapılacağı, milletimizin iradesini temsil eden meclisimiz adına güçlü duyguların yaşanacağı bir bayramdır. Atatürk’ü silmek adına milli bayramlarımızı da kısıtlamalarla kutlatmaya çalışan AKP iktidarını tarihe gömmeyi 14 Mayıs’ta birlikte başaracağız! Memlekette milyonlarca çocuğun bulunduğu hanelerin yıkılmasına imar barışlarıyla 21 yıldır göz yumanların, memlekete tarihin en ağır ekonomik buhranını yaşatanların, kendi saltanatları uğruna vatandaşı zam, zulüm ve adaletsizlikle yalnız bırakanları tarihe gömeceğiz. Milleti hiçe sayan, çocuklarımızın geleceğini faiz lobilerine elleriyle teslim eden, saltanat uğruna memleketin mallarını haraç mezat satan, bu ülkenin milli birliğinin ve bütünlüğünün yapı harcı olan Kuvayı Milliye ruhuna ihanet içinde olanların devri artık bitti. Artık halkının derdini dert edinen, 'Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ diyen, milli eğitimden yargı sistemine kadar, 21 yıllık ağır tahribata son verecek olan bir anlayışın zamanıdır. Artık çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emeklilerimizin, esnafımızın ve çiftçilerimizin zamanıdır” açıklamasını yaptı.

"SARAYIN DEĞİL MİLLETİN DEVRİ"

14 Mayıs’a doğru takvim ilerlerken insanların gerçeklerle yüzleştiğini belirten Yücel, şunları dile getirdi: “İttifak yaptıkları tarikat bozması partiler cumhuriyetin bütün kazanımlarına ve özellikle de kadın ve çocuklarımızın haklarına göz dikmiştir. Atatürk’ü düşman bellemişler, milleti dil, din, ırk hatta cinsel tercih söylemleriyle bölmeyi, bunlarla çatışma yaratarak beslenmeyi amaçlamaktadır. Öte yandan halkımız ceplerindeki paranın erimesinin nedeninin AKP iktidarının üretimden yoksun, yandaş beslemeye yönelik çarpık ekonomik politikaların sonucu olduğunu anladı. Biz ‘Sana Söz’ derken Türkiye’de üretimi ön plana çıkaran projelerimizle, insan gücümüzü harekete geçirecek çalışmalarımızla, bu ülkede yaşayan her kesimi kucaklayan, ayrıştırmaları bitiren anlayışımızla geleceğimizin sözünü veriyoruz. Artık Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu ülkeye huzuru, barışı, refahı ve adaleti getirme zamanıdır. Anlayacağınız, artık saraylıların devri değil, milletin devridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı bu 23 Nisan'da tüm çocuklarımıza ve halkımıza sözümüzdür! Beklenen ve özlenen Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz."

dy-bayram-bulten-21-4-23-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.