CHP'li Yücel, "İhanet nedeniyle Menemen'i kaybettik"

CHP'li Yücel, "İhanet nedeniyle Menemen'i kaybettik"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Menemen İlçe Kongresi’nden sert açıklamalarda bulundu.

CHP'li Yücel, geçtiğimiz süreçte yaşanan başkanvekilliği seçimlerine dikkat çekerek, “Menemen’de olağanüstü olaylar yaşadık, olağan üstü bir süreç yaşadık, şimdi de olağanüstü bir çabayla bu yaşananların ilçede yarattığı yarayı ve tahribatı tedavi edecek, örgütümüzü motive edecek ve bir dahaki seçimlerde CHP’nin altı oklu bayrağını seçtirecek ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için buradayız. 31 Mart’ta Türkiye genelinde ve İzmir’de bir başarı yakaladık. Ama 10 bin oy farkla kazandığımız Menemen’de birilerinin sorumsuzluğu, ihaneti, ahlaksızlığı nedeniyle sandıkta kazandığımız seçimi 2 sene sonra kaybettik. Seçilirken kendisine CHP üyesi, CHP adayı olduğu için seçmenin oy verdiğini unutanlar, kibirlerinin ve egolarının esiri olanlar ve CHP gömleğiyle sandığa girip CHP’nin adayına oy vermeyenlerin ihaneti nedeniyle Menemen’de seçimi kaybettik” dedi.

“YUHALAMAK BİZE YAKIŞMAZ”

Başkanvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Aydın Pehlivan’a oy veren CHP’li Meclis Üyelerinin yuhalanması üzerine Başkan Yücel, “Yuhalamak bize yakışmaz ama bu yaşananlardan herkes ders çıkaracak. Burası CHP ile, milli mücadele ile özdeşleşmiş bir ilçe. Devrim Şehidi Kubilay’ın başını keserek şehit edenler, cumhuriyet karşıtı yobazlar o zaman burada tekbir getirerek zafer nidaları ile dolaştılar. O gün seçim yapıldığında adaletsizlikle, hile hurdayla kazananlar yine tekbir getirerek Menemen Belediyesi’ni teslim aldılar. Burada yobazların, demokrasi karşıtlarının yaptığı adaletsizliğin karşılığını Menemenlilerin ilk seçimde vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

photo-2021-08-08-12-36-40-1.jpg

“SÜRECİ MENEMENLİLERE ANLATMAK ZORUNDAYIZ”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ülkenin birçok yerinde yangın çıktı, hala tam olarak kontrol altına alınmadı. Ama bir yandan yangın insanların evinde, ocağında. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Ancak hem bu ekonomik kriz hem de yangınlar AKP iktidarının bu ülkeyi yönetemediğini gösteriyor. Türkiye yönetilemiyor, savruluyor. Genel Başkanımız bunu defahatle söylüyor. İnsanlar evine ekmek götüremezken 3-5 maaş alan kadrolar ülkeyi yönetirse ülkenin geleceği durum işte ortada. Bizim motivasyonumuzu düşürmeye hakkımız yok. Menemenliler iradesini CHP’den yana kullandılar, bundan sonra da kullanacaklardır. Bu kadar yapılan haksızlık ve adaletsizlikten sonra daha iyi bir şekilde Menemen’de seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Ama haksız, adaletsiz, hilelerle dolu bu süreci Menemenlilere anlatmak durumundayız.

“TÜRK MİLLETİ İLK SEÇİMDE GEREĞİNİ YAPACAK”

Önümüzde bir seçim var, ama erken ama gününde. Dikkat ederseniz AKP’li yetkililer işlerini güçlerini bırakmış, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacak mı olmayacak mı bunu tartışıyorlar. Millet İttifakı’nı parçalamaya yönelik kirli siyaset oyunları yapıyorlar. Şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye’de dürüstlük, ahlak, namus, erdem, vatan ve millet sevgisi, demokrasiye bağlılık denildiğinde akıllara gelen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunu, FETÖ ile kol kola yürüyenler, PKK ile masaya oturanlar, kapalı kapılar ardından anlaşma yapanlar, kendi yönettiği bakanlığa milyonlarca liralık malzeme satanlar, millet açken 3-5 yerden maaş alanlar anlayamaz. Ama Türk Milleti bunu biliyor, bunun gereğini de ilk seçimlerde yapacak. Menemen kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Yarışan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kim görev alırsa alsın CHP’ye yakışır bir şekilde bu görevi yapacağına tüm kalbimle inanıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.