CHP'li Yücel: Mıntıkanıza geri dönün!

CHP'li Yücel: Mıntıkanıza geri dönün!

CHP İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu'nun laik eğitim karşıtı söylemlerine "Mıntıkanıza geri dönün!" diyerek cevap verdi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu'nun laik eğitim karşıtı söylemlerine sert tepki gösterdi.

5325282.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, mesai ve ders saatlerinin cuma namaz saatine göre ayarlanmasını istemesinin ardından İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, “Gençlerin cuma namazına alışmalarının önünde en büyük engel eğitim sistemimiz” sözleriyle laik eğitimi hedef almıştı.

Bu söylemlerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın laiklik ilkesine ve Tevhid-i Tedrisat Yasası’na aykırı olduğunu vurgulayan Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Öğrenci kardeşlerimizin cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. Ders programlarını cuma namazı vaktine göre düzenleyelim' demişti.

İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ise 'Gençlerin cuma namazına alışmalarının önünde en büyük engel eğitim sistemimizdir' diyerek laik eğitim sistemini hedef almıştır.
Hem Cumhuriyetimizin ve anayasamızın kurucu ilkeleriyle kavgalı olacaksınız hem laiklik düşmanı olacaksınız hem de Cumhuriyetimizin sağladığı imkanlar sayesinde devlet kademelerinde görev yapacaksınız! Yok öyle bir dünya!

Laik eğitim sistemimizi hedef alan bu söylemler Anayasamızın laiklik ilkesine ve 100 yıllık Tevhid-i Tedrisat Yasası’na açıkça aykırıdır" ifadelerine yer verdi.

Kadıoğlu ve Erbaş'a seslenen Yücel, şunları ifade etti:

"Mıntıkanıza geri dönün! Sizin işiniz milli eğitim sistemine burnunuzu sokmak değil. İmam böyle yaparsa cemaat ne yapmaz!

Aydınlık Cumhuriyet’in ışığının memleketimiz üzerinde parlamasına mani olamadılar, olamayacaklar."

b1441292-1b60-4927-b3a1-44951111d9a7-750x422.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.