CHP'li Yücel: Ne laik ve karma eğitimden ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!

CHP'li Yücel: Ne laik ve karma eğitimden ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kız çocuklarının eğitimine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Ne laik ve karma eğitimden, ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!" dedi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kız çocuklarının eğitimine ilişkin "Biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" şeklinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

bakan2023-2048x1325.jpg

CHP'li Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada laik ve karma eğitimden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanının, kız çocuklarının okula gitme oranını sözde ( ! ) arttırmak amacıyla 'gerekirse kız okulları açabilmeliyiz' açıklaması, karma eğitime son vermenin alt yapısını hazırlamaktan başka bir şey değildir. Bu açıklama ile laik eğitim sistemine ve Cumhuriyet değerlerine açıkça meydan okunmaktadır.
AKP iktidarında, eğitim biliminin temel ilkeleri ihlal edilmiş, eğitimin en temel sorunları çözülmek bir yana, bu sorunlar yanlış eğitim politikaları ile daha da artırılmıştır.

Önce ÇEDES denilen ucube proje ile laik eğitim sistemine darbe vurmaya kalktınız. Şimdi de kız çocuklarının karma eğitim hakkına müdahale ediyorsunuz.

Siz kimsiniz ki Anayasa'nın verdiği laik ve çağdaş eğitim hakkından, kız çocuklarımızı mahrum bırakmaya yelteniyorsunuz?

AKP iktidarı toplumun sinir uçlarıyla oynamaya derhal son vermelidir. Ne laik ve karma eğitimden, ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz!"

alinti.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.