CHP'liler  patlama bölgesine gidiyor

CHP'liler patlama bölgesine gidiyor

CHP heyeti, Sakarya’daki havai fişek fabrikasının patlaması sonrası ürünlerinin imhası sırasında yaşanan ikinci patlama için bölgeye gidecek

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan, Sakarya’daki havai fişek fabrikasının patlaması sonrası ürünlerinin imhası sırasında yaşanan ikinci patlama için tekrar bölgeye gidiyor. Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan patlamanın tüm yönleriyle incelenmesi, ihmallerin ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdiğini ancak iktidarın oylarıyla reddedildiğini anımsattı.

Bu olayların önüne geçebilmek için ihmallerin, yanlışların ortaya çıkarılması, sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Özkoç, özetle şunları söyledi:

“Tedbir almalıyız. Kaybettiğimiz bizim canlarımız, onların çolukları, çocukları var, eşleri var, hayatları var. Biraz önce Sayın Sakarya Valisi ve Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştük. Patlamanın nedenini sordum. Fabrikadaki patlayıcı maddelerin yarattığı risk nedeniyle üç gündür, Ankara’dan ve İstanbul’dan gelen patlayıcı uzmanları, Sakarya’nınTaşkısığı Bölgesi’ndeki taş ocaklarında imha çalışması yapıyorlarmış. Kamu kuruluşuna ait kamyonlarla taşınıyormuş. Burada son kamyonlardan bir tanesi indirilirken maalesef patlama gerçekleşmiş; üç askerimiz şehit olmuş, biri ağır 9 yaralımız var. Biraz sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız ile birlikte bölgeye intikal edeceğiz. Meclis’imizin hassasiyetini orada elimizden geldiği kadar göstereceğiz, Sayın İçişleri Bakanıyla beraber oradaki olaylara doğru müdahale edilmesi için gereken katkıyı gösteceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.