CHP'NİN 99’UNCU KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUŞADASI'NDA KUTLANDI

CHP'NİN 99’UNCU KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUŞADASI'NDA KUTLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 99’uncu kuruluş yıl dönümü Kuşadası’nda kutlandı. Kutlamalar kapsamında Kuşadası Belediyesi önünde bir araya gelen CHP Kuşadası İlçe yönetimi ve üyeleri, Atatürk Meydanı’na kadar yürüyerek Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük ikinci eserim” dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kuşadası’nda düzenlenen kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden başlayan bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı boyunca devam eden yürüyüş Atatürk Meydanı’nda son buldu. Etkinlikler Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen çelenk koyma töreniyle devam etti.

Törene CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Aydın İl Başkan Yardımcısı Feridun Uzun, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Mutlu, ARYA Turistik Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Tümer Apaydın, Belediye Meclis Üyesi Emre Fazlılar ve çok sayıda partili katıldı.

“CHP BİZİ KARANLIKLARDAN AYDINLIĞA ÇIKARACAK OLAN EN BÜYÜK KURTULUŞUMUZDUR”

Törende konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin yegâne birleştirici gücü olduğuna dikkat çekerek "Ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin öncüsü olarak yüklenmiş olduğu tarihi misyon ile dün olduğu gibi bugün de kurucu ilkelerine sadakatle, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Milletine emanet ettiği değerlerden aldığı güçle; laik, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını iktidar ile taçlandırmak ve demokrasiyi yeniden inşa etmek için büyük bir azim ve kararlılık ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz" dedi. Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümünü halkın İktidarında hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacaklarına sonuna kadar inandığını belirten Gürbilek "Bu inanç ve azimle, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başta Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm Genel Başkanlarımızı ve parti Büyüklerimizi sevgi, minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

“BU SEÇİM BIÇAK SIRTINDA KAZANILACAK”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise tören öncesi gazete dağıtan kız çocuklarının söylediği “Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yılında iktidar olacağı yazıyor!” sözleri üzerine çocukları kürsüye davet ederek iktidar olmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi. Kuşadası’nda seçimi kazanıyor olmanın rahatlığa neden olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Ömer Günel, önümüzdeki seçimin bıçak sırtında kazanılacağını ve bu nedenle yüzde 1'lik bir farkın bile çok önemli olduğunu söyledi. Aradaki farkın açılabilmesi için Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde çok çalışılması gerektiğini belirten Başkan Ömer Günel "Kuşadası Cumhuriyet Halk Partisi güçlü bir örgüttür. Kuşadası’ndaki yapılanma Türkiye’ye örnektir. Belediye Başkanınız olarak 3 buçuk yıldır pandemi, deprem, sel baskını, ekonomik darlık ve parasızlık demeden canımızı dişimize taktık, sizlerle beraber yoğun bir şekilde çalıştık. Kuşadası’nda bir CHP Belediyesi görevde; her türlü yokluğa, parasızlığa ve imkânsızlığa rağmen bahane üretmeden hizmet üretiyor desinler diye çalışıyoruz. Belediyelerimiz Türkiye’nin dört bir yanında örnek gösterildiği takdirde CHP liderliğindeki Millet İttifakı'nın iktidarına halk daha fazla inanacaktır. Halk inanırsa destekler, oy verir. Biz ancak bu şekilde seçimleri kazanırız. 7’den 70’e iktidar olabilmek için enerjimizi doğru şekilde kullanmamız lazım. İnanarak, yürekten çalışmazsak hayal kırıklığına uğrarız. İnanıyorum ki CHP liderliğinde 6’lı masadaki yol arkadaşlarımızla beraber önümüzdeki yıl iktidarı kesin alacağız. Ben buna yürekten inanıyorum. Rehavet bizim de büyük düşmanımızdır. Sevdiğim bir sözü tekrarlamak istiyorum. Kuruluş ve kurtuluşun partisi kurtardı, kurdu, bir kez daha kurtarmak zorunda. Buna herkes böyle inansın” diye konuştu.Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından, İstiklal Marşı’nın okunması ve halk oyunu gösterileriyle devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.