CHP’nin İzmir’deki Handikapı CHP!

CHP’nin İzmir’deki Handikapı CHP!

Ali Eyce yazdı; CHP’nin İzmir’deki Handikapı CHP!

Yerel seçimler herkes için zor bir süreç olarak devam ediyor.

Belediye Başkan Aday Adayları için zor, Meclis Üyesi Aday Adayları için zor, siyasi partilerin içinde çalışıp, emek harcayıp, maddi veya manevi beklenti içinde olanlar için.

En zoru da siyasi partilerin merkezleri için.

Hangi şehirde, ilçede kimi aday gösterirse başarıyı yakalayabileceğini yüzde yüz bilmek mümkün olmadığı gibi, tahmin etmek de mümkün değil.

Yerel seçimlerin en zorunu da CHP yaşıyor.

Yeni kongreden çıkan ve Genel Başkan dâhil, parti yönetimini değiştiren CHP’de suyun nereye aktığı, sözün nereye gittiği, kimin kimin arkasında, yanında durduğu tam olarak belli olamadığı için aday adaylık sürecinin her anlamda zorluğunun hissedildiği yer CHP.

İstanbul, Ankara ve Bursa gibi yerlerde Büyükşehir Belediye Başkanını açıklayan CHP, kendisine kale olarak gördüğü İzmir’de hem büyükşehir, hem de ilçe belediye başkanlarını açıklamadı, açıklayamadı.

Milletvekillerinin, İlçe Belediye Başkanlarının, İlçe Başkanlarının, belediyelerin her hangi bir biriminde görev yapanların belediye başkanı aday adayı olarak ortaya çıkmasının sebebi de tam olarak bu zorluk.

Ortada kararsızlık olunca, herkesin beklentisi kararın kendisinden yana kullanılması ihtimalini doğal olarak ortaya çıkartıyor.

CHP’de bu zorluğu bitirecek olan CHP Genel Merkezi’nin kararı.

Ancak bu zorluk bittiğinde bir başka zorlukta beraberinde başlayacağının şimdiden sinyalleri yavaş yavaş veriliyor.

İthal aday tartışması, ne yaptı ki, ne yapmayı düşünüyor söylemlerinin içinden adayın kim olduğu belli olduğu andan itibaren yumuşak tepkiler çıkmayacaktır.

Halen işiniz başında olan birçok CHP’li Belediye Başkanı, ilçelerindeki aday adayı çokluğundan pek hoşnut değiller.

Halen Belediye Başkanı oldukları içinde bunu pek dillendirmek istemiyorlar.

Ankara’da konuşarak, konuşturarak bir şekilde duyurmaya, kendilerini yeniden aday olma konusunda garantiye almaya çalışıyorlar.

Kimisi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yanaşarak, kimisi partide çok güçlü hale geldiğini düşündükleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanaşarak.

CHP, İzmir’de bütün bu zorluklardan bir şekilde çıkar, seçim atmosferine dalar dalmasına da, daha zor olandan kırılmalardan, tepkilerden, çekilmelerden ve çekincelerden nasıl çıkar onu kimse bilemez.

Kısa ve öz sonuç: CHP’nin İzmir’deki handikapı CHP.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.