CHP’nin listesi adeta şampiyonlar ligi gibi

CHP’nin listesi adeta şampiyonlar ligi gibi

Adem Aksakallı yazdı...

Torbalı siyasetinin uzun zamandan beridir beklediği CHP meclis üyeleri belli oldu. Torbalı artık metropol bir kent, eskiden adayını da meclisini de İlçe Başkanı ve yönetim kurulu belirlerdi. Şimdilerde işler değişti, adayı genel merkez belirliyor. Ancak CHP’de süreç AK Parti kadar rahat geçmedi. Belediye meclis üyeleri Genel Merkezin onayından geçti. Listeye MYK tarafından 2-3 kişi eklendi. İyi Parti kontenjanı vs. ancak listelere bakıldığında yeniliğin ve değişimin başladığını görmemek mümkün değil. 5 Eski meclis üyesiyle yola devam ederken 26 yeni ismin listelerde yer aldığını gördük. 10 Kadın, 16 genç isme yer verdiği gibi 12 Üniversite mezunu ve yüksek lisans yapmış kişileri listede gördük. Listelerde 17 kişinin Torbalılı olduğunu seçilebilecek yerlerde ise 5-6 doğulu ve Güneydoğulu isme yer verildiğini de görmüş olduk.

Listeler belli oldu, bazı isimler eleştirilecek, bazılarının ise yerlerinin uygun olmadığı tartışılacak. Ancak bunu bugünden tartışmanın yersiz olduğunu söylemek gerek. AK Partinin listesinide eleştirenler olduğu gibi CHP’nin de listesini eleştirenler olacaktır. Bence eleştiri yapacak kişiler seçim süresinde ki performanslarını görerek eleştiri yapmalılar. İki partide de listelerde yer alan kişiler yapmış oldukları çalışmalar neticesinde halkın takdirini alacaklardır. Meclis listesi hazırlamak kolay değildir. Eğitim durumu, ikamet ettiği yerleşim alanı, halkta karşılık gibi önemli vasıflar aranmaktadır.

Samimiyetle bir şey söylemek gerekirse CHP’nin Meclisi AK Partinin meclisine göre daha stratejik. Kadın ve gençlere yer vererek bu güne kadar siyasetten uzaklaştırılan kişilerin önünün açıldığını görmekteyiz. Kısacası CHP’de bir değişim var.

AK partide MHP’ye seçilecek yerden 2 isme yer ayırmış. Son sıraları ise MHP’liler ile doldurma gereği görülmüş. Hayırlısı olsun. AK Partide Adnan Yaşar Görmez’e kırgın ve geçmişte muhalif olan isimlerin listede yer aldığını, Adnan Yaşar Görmez’in sürekli yanında bulunan kişilere ise yer verilmediğini gördük. Hayırlı uğurlu olsun… parti içi meseleler bizi ilgilendirmez, ancak bu tablo da vatandaşın gözünden kaçmaz.

AK Partide meclis için kırılan darılan illaki olacaktır. AK Partide kırgınlık olur ancak CHP’de yaşanması çok zor. Beş yıldır muhalefette olan, kırgınlıklar nedeniyle seçim kaybeden CHP’de tartışma çıkacağını hiç zannetmiyorum. Kaldı ki CHP’de meclise son noktayı Genel Merkez koydu. MYK bu işlere karışmasaydı sanırım daha da güzel bir liste ile seçime girilirdi.

Listelerde ki kişileri peşinen eleştirmek uygun olmaz. Süreçteki performansına ve çabasına bakmadan kimseyi eleştirmek hoş olmayacaktır. Seçim her iki parti için hayırlı uğurlu olsun.

Demokrat Parti mesai saatleri içerisinde listeyi İlçe Seçim Kuruluna vermediğini, daha doğrusu yetiştiremediğini duyduk.

Saadet Partisinde birinci sırada Hüseyin Günaydın’ın birinci sıra meclis üyesi olduğunu öğrendik.

HDP seçimlerde meclis üyeliği için mücadele edecek. İddialı olmadığı yerlerde aday çıkarmama kararı almışlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.