CHP’nin Olağan Kurultayında oylama başladı

CHP’nin Olağan Kurultayında oylama başladı

CHP'nin 36'ncı Olağa Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor...

Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerden aday olmak için yeterli imzayı toplayamadı. Genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yarışıyor. Öte yandan kurultayda cezaevinde tutuklu bulunan İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu da unutulmadı. Protokol bölümünde Selvi Kılıçdaroğlu ile Bülent Tezcan'ın arasındaki koltuk, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'na ayrıldı. İşte tarihi kurultaydan notlar...
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara'da başladı.

İŞTE KONGREDEN NOTLAR
 

Afrin'e yönelik operasyon nedeniyle kurultayda müzik kullanımı en az indirilmiş durumda.  Kurultay'ın başlamasından daha saatler önce CHP'liler salonu doldurdular. Kurultay salonu yolunda, “hak hukuk adalet” sloganları atan CHP'liler, salon içinde ise Türk bayrakları ve CHP bayrakları kullanıyorlar. Salonda en çok kullanılan slogan “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı.

Dakika dakika gelişmeler:

Saat 20:40 Kurultaya verilen iki saatlik aradan sonra oylama başladı.

Saat 19:00 Kurultaya 2 saatlik bir ara verildi. Verilen aranın ardından saat 21.00’da oylamaya geçilmesi planlanıyor.

Saat 18:45 Muharrem İnce'nin konuşmasının ardından Başkanlık Divanı'nın yapılan açıklamada ise İnce ve Kılıçdaroğlu'nun aday oldukları belirtilerek oylama anonsu yapıldı.

Saat 18:30 Mükerrer imza tartışması bir kez daha alevlendi.  Kılıçdaroğlu 48 mükerrer imzanın İnce’ye yazılmasını istedi. Kılıçdaroğlu’nun teklifini de reddetmeyen Muharrem İnce kürsüye çıkarak “Mükerrer oy istemiyorum. Delegenin özgür iradesini istiyorum” dedi.

Saat: 17: 15 Yüksek Disiplin Kurulu adaylığı için de başvurular sona erdi. 14  koltuklu YDK için 104 partilinin aday olduğu öğrenildi.

Saat 17:00  Parti Meclisi üyeliği için adaylık başvruları sona erdi. 60 koltuklu PM için 100’e yakın aday adayı başvurdu.

Saat 15:00 Muharrem İnce’nin adaylık dilekçesinde imzası bulunan delegelerden 49’unun mükerrer imza olduğu iddia edildi. Kurultay Divanı yaptığı incelemede İnce’nin adaylığının geçersiz kalmasına yol açabilecek bir duruma rastlamadı. Yani Muharrem İnce’nin adaylığı kesinleşti.

Saat 14:50 Muharrem İnce yaklaşık bir saatlik konuşmasının ardından kürsüden indi.

Saat 13:50 Kürsüye genel başkan adaylarından Muharrem İnce geldi.

Saat 13:35 CHP'de 36. kurultayda aday olacaklarını açıklayan iki isim Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerden aday olmak için yeterli imzayı toplayamadı. Genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yarışacak.

Saat 13:05 Muharrem İnce’nin 166 oyla aday olduğu açıklandı.

Saat 12:50 – Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, Kurultay Divanı, komisyon çalışmalarına başladı.

Saat 11:40 Kılıçdaroğlu yeniden kürsüye geldi. Kılıçdaroğlu tam bir saat 8 dakika kürsüde kaldı.

Saat:11:20 Kurultayın başkanlık divanına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen seçildi. Divan Başkanı seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'nin “müdafa-i Hukuk hareketi ile başladığını” söyledi. CHP'nin Türkiye siyasi tarihinde iktidarda ya da muhalefette olduğunda sürekli demokrasi için çalıştığına vurgu yapan Büyükerşen, “Demokrasimiz, süreklilik gösteren OHAL uygulamaları nedeniyle askıya alınmış, Anayasa'ya aykırı uygulamalar ile devlet çarkının işleyişi ve hukuk sistemimiz tartışmalı hale gelmiş, her konuda hak, hukuk ve adalet mumla aranır olmuştur” dedi.Türkiye'nin bu dönemde “Osmanlı'nın meşrutiyet döneminde bile olmayan” tek adam rejimini oturtma hevesinde olan iktidara yüklenen Büyükerşen, “Aziz Atatürk'ün dediği gibi ‘cumhuriyeti kuran Türkiye halkına, Türk milleti denir'. Ve işte bizler o milletiz. Yoksa bazılarının tanımlamaya çalıştığı gibi milletimizi cemaat, ümmet, tarikat ve etnik kökenler gibi sıfatlarla sınıflandırmaya kalkmak, gerçekte millet bütünlüğünü bozan ve devleti çöküşe götürecek olan bir bölücülüktür” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.