CHP'nin soruları ortada kaldı!

 CHP'nin soruları ortada kaldı!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer bu kez aynı soru önergesini yazılı olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, çiftçiler tarafından kullanılan tarım arazilerinin hak sahiplerine doğrudan ve uygun bedellerle kiralanması işlemiyle ilgili olarak, “2018 ve 2019 yılarında kaç adet hak sahibi,  işlemlerden, faydalanmıştır? Faydalanan çiftçilerin illere göre dağılımı nasıldır?” şeklide soruları Cumhurbaşkanı Yardımcısına yöneltti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı yetkisinde olduğunu belirtti. Soru Tarım ve Orman Bakanına iletildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin imzasıyla gelen yanıtta, “Önergede bahsi geçen konular 4706 sayılı Kanun gereğince Bakanlığımız görev alanına girmemektedir” ifadeleri yer aldı. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: “GÖREV VE YETKİ TARIM BAKANLIĞINDA”

Ömer Fethi  Gürer’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, verdiği yanıtta ise “Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer tarafından verilen 7/31170 esas numaralı yazılı soru önergesinde bahsi geçen hususlar Tarım ve Orman Bakanlığının görev ve yetki alanına girmektedir” ifadeleri yer aldı. 

SORU YANIT BEKLİYOR 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ortaya çıkan ‘tek adam rejiminin’ kurumlar ve bakanlıklar arasında yetki karmaşasına da zemin hazırladığının görüldüğüne dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sistem o hale gelmiş ki hangi kurum hangi yetki ve göreve haiz olduğunu bile bilmiyor. Soru önergemize verilen yanıtta, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’ndan gelen yanıta mı yoksa Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen yanıta mı inanacağız? “ dedi.

SORULAR İÇERİKLİ YANITLANMIYOR

Tarım arazilerinin kiralanmasıyla ilgili soru önergesine 1 yıldan fazla bir zamandır gerçek manada bir yanıt alamadığını  da ifade eden CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Bakanlıkların işlevi değişti. Ciddi yetki karmaşası var. Kimin hangi konuda yetkili olduğu karışıyor. Bakanlar soru önergelerine kapsamlı yanıtlardan kaçınıyor. Veriler konusunda TÜİK adres gösteriliyor. Çoğu istatistiki veri ya yeterli değil, ya doğru değil. Birinin rakamı diğeri tutmuyor. Yanıtlar kendi içinde çelişkili, Milletvekili olarak doğru bilgiye ermek istiyorsunuz. Ama yanıt dahi almakta zorlanıyoruz. Tarım sayımı  dahi yapılamaz durumda. Bakanlıklar sorularımıza doğru kapsamlı yanıt vermelidir. Görev tanımları, yetkileri dahi iki yıldır belirlenememesi düşündürücüdür” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.